Vo vzťahu by sme mali mať rovnaké rozdelenie práv a povinností. Ale čo s tým, ak jeden z vás ťahá za kratší koniec?

Spočiatku vám to vôbec nemusí vadiť. S radosťou kúpite chýbajúci toaletný papier. Po ceste nakúpite aj potraviny, veď predsa nenecháte svojho miláčika hladovať. Ale ak sa váš „miláčik“ vytrvalo odmieta rozdeliť so zubnou pastou, je to znamením toho, že niečo nie je v poriadku. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Astkhik Rakimova pripravila sériu ilustrácií, ktoré výstižne ukazujú na malicherné situácie, ktoré však časom môžu prerásť do poriadneho konfliktu. Čo je teda znamením, že možno aj vy ťaháte za kratšiu niť?

#1 Neprispievate do spoločnej kasy rovnakým dielom

Astkhik Rakimova

Ak vy na chod domácnosti miniete celú výplatu, zatiaľ čo partner si kupuje vecí len pre vlastnú spotrebu, je to znamením, že niečo nie je v poriadku. Financie sú nevyhnuté tak pre život, ako aj pre fungujúci vzťah. Ak to inak nejde, mali by ste si stanoviť pravidlá. Na začiatok možno bude stačiť, ak si na papier napíšete nevyhnutné výdavky, a túto sumu si rozdelíte na polovicu.

#2 Zo spoločného bývania si beriete len výhody, pričom záväzky nechávate plne v réžii partnera

Astkhik Rakimova

Tento bod úzko súvisí s prvým bodom v našom zozname. Veľa žien neprispieva na spoločné bývanie ani centom. No keď sa náhodou ich partner dotkne ich predraženého šampónu, už je oheň na streche. Samozrejme, tento scenár sa môže hrať aj v opačnom obsadení.

#3 Požičiavanie si peňazí

Astkhik Rakimova

Peniaze vedia vo vzťahu spraviť poriadnu galibu. Preto bude lepšie, ak si ich nebudete vzájomne požičiavať. Tak sa z dobrého priateľa ľahko stane nepriateľ. Kvôli peniazom sa rozišiel už nejeden pár.

#4 V skutočnosti je vám partner ukradnutý

Astkhik Rakimova

Má horúčku? No a čo! Úmyselne zatvárate oči pred jeho problémami? To nie je práve najsilnejší dôkaz lásky, však?

#5 Tvárou v tvár stresu

Astkhik Rakimova

Každý z nás raz zažil vypäté situácie. Vtedy potrebujeme milujúcu náruč, ktorá nás dokáže vypočuť a podporiť. V tej chvíli nám vôbec nepomôže, keď náš partner bude bagatelizovať naše problémy!

#6 Vysmievanie sa z typických ženských alebo mužských prác

Astkhik Rakimova

Prečo by váš partner nemal variť, keď ho to skutočne baví? Možno vy prídete na to, že pribíjať klince na stenu je vaša parketa. Skúste preto vo vzťahu vidieť to pozitívne, a nesústrediť sa silou-mocou len na negativitu.

#7 Negatívne porovnávanie

Astkhik Rakimova

Keď veľmi chceme, vždy nájdeme niekoho krajšieho, úspešnejšieho či zdatnejšieho ako je náš partner. Ale čo z toho máme? Len zraníme ego človeka, ktorého by sme mali milovať. Preto radšej neporovnávajme!

#8 Neviete prijať zodpovednosť za svoje rozhodnutia

Astkhik Rakimova

Ak nevieme niesť záťaž vlastnej viny, je to znak nezrelosti. Veď v detstve sme zvaľovali vinu na nič netušiacich súrodencov. Nejako sme sa rozhodli, a preto musíme znášať dôsledky.

#9 Neakceptujete rozdielne záujmy

Astkhik Rakimova

Každý z nás je nejaký. Preto by sme si mali vedieť vytvoriť vzájomný priestor aj pre nášho milovaného partnera.

#10 Zaberáte takmer celý priestor v spoločnej domácnosti

Astkhik Rakimova

Už ste sa zabývali? To je síce fajn, ale mali by ste aj partnerovi urobiť priestor pre jeho veci. Ukážete tým to, že vám na ňom skutočne záleží. Aj zariadenie spoločnej domácnosti vypovie o vašom vzťahu viac, akoby ste čakali.

Ako ste dopadli? Aj vy ste sa našli v týchto situáciách?

Pozri aj: Ak muž (ne)robí týchto 12 vecí, nikdy vás neprestane milovať

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov