Môžete si nahovárať čokoľvek. Nemôžete však celý život zatvárať oči pred pravdou.

Princíp šťastia je veľmi jednoduchý. Ak ho zažívate, neriešite nič ostatné. Nemusíte si pokladať otázku, čo je to šťastie, pretože ho prežívate na vlastnej koži. Je vám dobre, s partnerom si rozumiete aj bez slov. K podobným záverom prišla aj viac ako 75-ročná hardvarská štúdia, ktorá tvrdí, že dobrý vzťah vedie k pocitu šťastia aj k lepšiemu zdravotnému stavu. A ako je na tom ten váš vzťah? Ste skutočne šťastní, alebo si to len nahovárate?

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak vo vzťahu spozorujete týchto 10 znakov, je to znamenie toho, že v ňom prežívate čokoľvek, len nie skutočné šťastie.

#1 Partner či partnerka vám lezie poriadne na nervy

Photo by Ben White on Unsplash

Zrazu vám na vašej polovičke vadí absolútne všetko. Neviete vystáť pár minút v jej blízkosti, pretože vás vytočí do nepríčetna. Ak vám už len predstava spoločnej dovolenky spôsobuje nočnú moru, skúste nad vzťahom porozmýšľať. Možno sa nezmenil len on či ona, možno ste sa zmenili obaja.

#2 Vo vzťahu absentuje náklonnosť

Nemusíte sa na seba lepiť 24 hodín v kuse, aby ste sa navzájom presvedčili o svojej láske. Ak však absolútne chýba čo i len letmý dotyk či milé slovo, váš vzťah sa zmenil z partnerského na obyčajné spolunažívanie dvoch osôb, ktoré sa nemusia. To tiež nie je znak absolútneho šťastia.

#3 Nechcete s ním/ňou tráviť čas

Photo by Anthony Tran on Unsplash

Akonáhle sa váš životný partner ocitne vo vašej blízkosti, napnete sa ako struna. Nechcete s ním či s ňou ani len byť v jednej miestnosti. Radšej strávite čas osamote, akoby ste mali byť v jeho prítomnosti. To je vážny problém, ktorý je jednoznačným znakom nefunkčného vzťahu.

#4 Neviete si ani len predstaviť spoločnú budúcnosť

Ak si v mysli predstavujete budúcnosť, nemáte v nej priestor pre vašu polovičku. Láska už dávno odznela, viete to asi obaja, no ani jedenému z vás sa nechce rázne pustiť sa do bolestivého rozchodu. Čím viac však budete dotovať nefunkčný vzťah, tým viac bude náročnejšie ho ukončiť.

#5 Začnete sa obzerať po iných

Photo by David Calderón on Unsplash

A nerobíte si z toho žiadne výčitky. Podvedome si hľadáte zadné dvierka, dúfajúc, že vám nový partner či partnerka pomôžu odísť zo vzťahu, v ktorom nie je ani zmienka o šťastí.

#6 S úspechom sa podelíte najprv s druhými

Ak dosiahnete nejaký úspech, zrazu nebudete mať chuť zavolať ihneď svojmu životnému partnerovi. Miesto toho radšej zavoláte kamarátke či rodičom. Tým, na ktorých vám skutočne záleží. Medzi vami a vašou polovičkou je totižto priepasť. A vy nemáte chuť lepiť niečo, čo nemá zmysel.

#7 Hádky sú na dennom poriadku

Photo by Gabriel Matula on Unsplash

Viete sa skutočne pochytiť pre akúkoľvek maličkosť? Ak sa viac hádate než komunikujete, len ťažko sa presvedčíte o tom, že žijete v harmonickom vzťahu. Žiaden vzťah sa síce úplne nevyhne hádke, ale ak sú hádky na dennom poriadku, ide skutočne o extrém.

#8 Neviete si odpustiť ani drobné zlyhania

Každý z nás občas urobí nejakú hlúposť. Ale ak si s partnerom či partnerkou vyhadzuje na oči aj nepodstatné hlúposti, váš vzťah sa miesto harmonického miesta na spolužitie zmení na bojové pole. Obaja však musíte zapracovať na odpúšťaní.

#9 Nie ste pre neho/pre ňu prioritou

Photo by Gokil on Unsplash

Naša polovička by mala mať v osobnom rebríčku hodnôt popredné miesto. Ak sa však ocitnete na samotnom chvoste, tak vzťah určite nemá budúcnosť. Partner či partnerka vás berie ako absolútnu samozrejmosť, a to v nikom nenavodí skutočný pocit šťastia.

#10 Cítite sa ako v pasci

Viete, že vzťah nie je harmonický, no napriek tomu stále nemáte silu na to, aby ste ho ukončili. Ak sa však rozhodnete, všetko dokážete. Žiadna prekážka nie je taká veľká, aby sa nedala prekonať.

Foto: Keď váš partner nedokáže vysloviť týchto 7 viet, (žiaľ) nie je vašou spriaznenou dušou

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov