S najlepšou priateľkou sa nemusíte rozprávať len o počasí, môžete s ňou byť samy sebou a na nič sa nemusíte hrať...

V škôlke som si naivne myslela, že mi priateľstvo s Lenkou, ktorá mi darovala skvelé bodkované pukačky, vydrží až naveky. Keď sa však na druhý deň začala baviť s iným dievčaťom, žiarlila som. Do života nám vstúpilo už toľko ľudí, že ich sotva dokážeme spočítať. Mnohých berieme za svojich priateľov. Teda, podľa Facebooku. No len jedná je tá NAJ.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako ju odlíšiť od ostatných? To, že dokáže udržať tajomstvo, je samozrejme na prvom mieste. Tento fakt už overil čas. Prinášame vám ale 10 ďalších vecí, ktoré vám tá najlepšia priateľka určite nikdy nebude vyčítať.

#1 Posadnutosť správami

unsplash.com

Ak ide do tuhého, pomôže vám vybrať správneho smajlíka a skomponovať text pre váš nový objav, ktorý mu vyrazí dych. Aj keď to môže vyzerať detinsky, neodsúdi vás. A vy viete, že s ňou môžete preberať akúkoľvek malichernosť stále dokola.

#2 Vie nadviazať na predchádzajúci rozhovor

pixabay.com

A to bez ohľadu na to, či váš rozhovor skončil pred minútou alebo pred týždňom. Vníma, čo hovoríte, a preto dokáže pokračovať v konverzácii, akoby čas ani neexistoval. U najlepších priateliek časom dochádza k zaujímavému fenoménu. Rozumejú si, sú na jednej vlne a dokážu naozaj komunikovať aj bez slov.

#3 Nebude ohŕňať nos, ak si dáte na obed zmrzlinu

unsplash.com

Áno, vie, aký zmysel má teplá strava. A viete to aj vy, pretože jej mama varí najlepší segedín na svete. Ale niekedy máte príliš málo času a kopec zážitkov. Obed vyriešite hranolkami či zmrzlinou. Od kamarátky si za to určite nevyslúžite pohŕdanie. Skôr naopak, pravdepodobne sa „naobeduje“ s vami.

#4 Dvere na toalete nechá otvorené

pixabay.com

Nemusíte krčiť nos. Od nepamäti chodia dievčatá na záchod spolu. Na verejných či školských toaletách si tam vyzrádzame naše tajomstvá. A keď ste doma len vy dve? Nebudete predsa zatvárať, keď treba pokračovať v zaujímavom rozhovore…

#5 Nechá vás, nech poriadne ohovoríte svojho bývalého

unsplash.com

Nebude pri zmienke o ňom prekrúcať očami. Keď opäť vytiahnete jeho meno, vypočuje vás. Áno, ublížil vám. Áno, bol to ten najväčší idiot pod slnkom. Aj keď ho stále milujete.

#6 Ste voči sebe až brutálne úprimné

unsplash.com

Kto vám povie, že v tom tigrovanom overale vôbec nevyzeráte dobre? To, že je niečo módne, neznamená, že vám to pristane. A kto vám má povedať nemilosrdnú pravdu rovno do očí, ak to neurobí najlepšia priateľka? Necíti sa za to previnilo, pretože vie, že vy jej to vrátite!

#7 Nechá vás vyplakať, keď to potrebujete

pixabay.com

Nebude vám vravieť, že máte byť silná, neplakať a podobné motivačné veci, ktoré vás v danej chvíli vytočia. Nechá vás plakať, podá vám vreckovky a pustí nejakú šialene smutnú pesničku.

#8 Začnete kopírovať jej štýl

unsplash.com

Poznáte sa tak dobre, že podvedome začnete kopírovať svoj štýl. Jedna z vás si kúpi žlté tričko a na druhý deň ho máte obidve. Páči sa vám rovnaký druh hudby, čítate podobné romány. Nebojte sa, je to úplne normálne!

#9 Vie, že nie vždy máte náladu na rozhovor

pixabay.com

Nemusíte sa rozprávať. Môžete len tak spokojne, po tichu sedieť vedľa seba a nevznikne medzi vami trápne ticho. Nemusíte sa na nič hrať. A naj kamoška? Určite si počká, kým sa preberiete z „úsporného“ režimu.

#10 Netrápi ju, že nemáte žiadne plány

pixabay.com

Nemusíte sa hrať na zaneprázdnenú ženu, ktorá ma svoj život naplánovaný do najmenších detailov. Vy totiž ani netušíte, čo budete robiť v sobotu, nie to o päť rokov. A vaša kamarátka to berie. Netlačí na vás, ale má vás rada takú, aká ste. A prečo? Lebo je tá „naj!“.

Najlepšia priateľka je jednoducho na nezaplatenie!

Pozri aj: 5 vecí, ktoré musíte vedieť o ženách, ktoré sú samostatné

thisisinsider
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov