Falošného človeka je niekedy naozaj náročné odhaliť.

Falošní ľudia. Vždy tu boli a vždy tu budú – a že ich počet naozaj rapídne stúpa… Veď koľko takých by ste našli len vo svojom okolí? Určite veľa. Najhoršie na tom však je, že falošného človeka často odhalíme až vtedy, keď už je neskoro. Odhalíme ho až vtedy, keď už v našom živote stihol napáchať akú-takú škodu. Preto by sme sa mali mať jednoznačne viac na pozore, lebo aj toto sú znaky falošných ľudí, no je veľmi jednoduché ich prehliadnuť.

Článok pokračuje pod videom ↓

O ktoré charakteristické znaky ide?

#1 Majú veľké plány, no sami ich majú problém dodržať

Falošní ľudia majú vždy obrovské plány. Dokonca ich nápady vôbec nie sú zlé, ba priam naopak. Ale nakoniec? Nakoniec sa z toho aj tak nič nestane, pretože oni sami majú problém dodržiavať to, čo chcú od druhých.

#2 Zázračne prichádzajú len v časoch, keď je to pre nich výhodné

Všimli ste si, že prichádzajú do vášho života vždy v nejaký čas? Celkom určite je to vtedy, keď vedia, že z toho sami budú mať nejakú výhodu. Že aj im niečo kvapne. Pretože inak, inak by sa zrejme vôbec neunúvali ukázať.

#3 A vždy zmiznú práve vtedy, keď ich najviac potrebujete

Prídu ako veľká voda, no akonáhle ich potrebujete, zázračne sa vyparia. Zmiznú, len aby vám nemuseli nijako pomôcť. Veľmi rýchlo sa dokážu striasť tejto zodpovednosti.

#4 Nepočúvajú, keď rozprávate

Buď rozmýšľajú nad sebou, alebo celkovo nad všetkým možným, len nie nad tým, čo práve hovoríte. Nepočúvajú vás, teda nie v tom pravom význame, pretože, buďme k sebe úprimní, vôbec ich nezaujíma to, čo hovoríte. Zaujímajú sa len o seba a svoje aktivity.

unsplash.com

#5 Predstierajú, že nie sú smutní či rozrušení

Ak by ste ich pozorovali dlhšie, zistili by ste, že nikdy na sebe nenechajú poznať, či sú smutní, naštvaní, rozrušení, prekvapení, vystrašení alebo akýkoľvek iní. Radi si zachovávajú jednu tvár, ktorú neustále používajú.

#6 Nedokážete ich len tak zohnať

Neodpovedajú na telefonáty a na správy a keď ich potrebujete, je naozaj ťažké sa k nim dopátrať. Ak ich niekde pozvete, vždy majú milión dôvodov, prečo na danú udalosť neprísť. Sú jednoducho nezastihnuteľní.

#7 Hovoria o vás za vaším chrbtom

Tento bod určite nie je prekvapivý, ale rozhodne pravdivý. Do očí vám budú tvrdiť jedno, no za vaším chrbtom druhé, a rozhodne to nebude nič pekné. Falošní ľudia sú aj pekne vypočítaví a zákerní a rozhodne nehrajú čistú hru.

unsplash.com

#8 Idú z extrému do extrému a takmer nič medzi tým

Sú veľmi milí a priateľskí, no hneď vzápätí na to im niečo sadne na nos a všetci môžu mať po nálade. Toto je ďalším znakom toho, že niekto je falošný.

#9 Nikdy nič neprichádza z ich vlastnej iniciatívy

Nepozvali by vás len tak na kávu či na obed a veľmi sa o nič neusilujú, pokiaľ to neurobíte vy.

#10 Hrajú to na všetky strany

Vyzerá to, akoby si vytvárali „spojencov“ všade, kde to len ide – jednoducho sa snažia zapáčiť sa každému. Určite však netreba hovoriť, že každý si v určitom bode musí vybrať stranu a nedá sa byť s každým za dobre bez toho, aby niekto iný netrpel.

unsplash.com

Pozri aj: Viete, ako do niekoľkých sekúnd spoznáte otravného človeka? Týchto 8 čŕt je pre nich typických

ideapod
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov