Photo by Natalia Kolotvina from Pexels

Považujete sa za šťastného človeka?

Najvyšším cieľom každého z nás je “dosiahnuť šťastie”. Je v tom totiž obsiahnuté úplne všetko – byť zdravý, robiť to, čo vás baví, mať lásku, byť obklopený skvelými ľuďmi… Byť šťastný jednoducho znamená mať sa skvele. Môžete to o sebe povedať?

Článok pokračuje pod videom ↓

Pravdou totiž je, že takto sa dnes definuje len veľmi málo ľudí. Ak sa ale dokážete stotožniť s týmito 10 tvrdeniami, ktoré popísal portál Your Tango, znamená to, že patríte k tým najšťastnejším ľuďom pod slnkom.

#1 Dokážete sa tešiť z úspechu druhých. Sami ste totiž úspešnou osobou, úspech druhých vás preto nemá prečo iritovať. 

#2 To, že ste šťastní, nepotrebujete dávať najavo. Svoj život držíte skôr v súkromí. 

#3 Akceptujete aj tie negatívne emócie. Viete totiž, že vyhýbať sa im by bolo toxické. 

#4 Keď im ale dáte voľný priechod, dokážete sa “vrátiť späť” veľmi rýchlo, pretože si uvedomujete, za koľko vecí vo svojom živote môžete byť vďační. 

#5 Neklebetíte a nešírite žiadne intrigy. Viete totiž, ako veľmi je to nielen zbytočné, ale hlavne kontraproduktívne a toxické. 

Photo by Olga Shenderova from Pexels

#6 Nech dosahujete akékoľvek úspechy, zachovávate si pokoru. Viete totiž, že práve ona je kľúčom k šťastnému životu, ktorý je ale naplnený láskou. 

#7 S tým, aký život žijete, ste nadmieru spokojní. Stále vidíte priestor na zlepšenie sa, ale za to, kde ste teraz, ste maximálne vďační. 

#8 Ste slobodní. Slobodní nie v zmysle čo sa týka vzťahu, ale v zmysle toho, že ste slobodnou osobou, ktorá môže robiť slobodné rozhodnutia. 

#9 Žijete v prítomnosti. Viete totiž, že uviaznuť v minulosti je cestou do záhuby, rovnako ako žiť len pre budúcnosť, ktorá je neistá.

#10 Dokážete sa tešiť aj z maličkostí. Nesmiernu radosť vám dokáže urobiť napríklad aj vaše obľúbené jedlo či to, keď je vonku pekné počasie. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov