Photo by cottonbro from Pexels

Pred pravdou si niekedy zakrývame oči.

Klamať si je niekedy jednoduchšie než priznať si pravdu – a preto veľmi často veríme veciam, ktoré nie sú tak celkom pravdivé. Veľakrát je to totiž menej bolestivé, ako sa otvoriť skutočnosti, ktorá môže byť bolestivá. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Presne takých je aj týchto 6 právd o vzťahoch, ktoré popísal portál Thought Catalog. Prijať ich nie je jednoduché, ale keď to urobíte, pochopíte veľa vecí a vaše vzťahy sa razantne zlepšia. 

#1 Nič také ako “zlé načasovanie” v láske neexistuje. Ak s niekým nemôžete byť, nie je to pre zlé načasovanie ale preto, že jeden z vás je príliš pohodlný na to, aby o vašu lásku bojoval.

#2 Láska nie je o snahe. Áno, samozrejme, že vo fungujúcom vzťahu je dôležité snažiť sa, ale pokiaľ už láska vyprchala alebo ak o vás ten druhý nemá záujem, snažiť sa je úplne zbytočné a prinesie vám to len stratený čas. 

#3 Jednou z najdôležitejších vecí v každom vzťahu je konzistentnosť. Ak sa obaja snažíte o naozaj kvalitný vzťah a potom zrazu prestanete hneď ako spolu začnete bývať alebo sa vezmete, je len otázkou času, kedy sa vzťah skončí. 

Photo by luizclas from Pexels

#4 Žiaden vzťah nebude fungovať bez rešpektu. Ak si toho druhého nevážite a vidíte na ňom 100 vecí, ktoré by na sebe mohol zmeniť, oveľa jednoduchšie pre vás oboch bude, ak si nájdete niekoho, koho budete rešpektovať takého, aký je. 

#5 Váš partner pre vás musí byť aj najlepším priateľom. Musí to byť jednoducho niekto, kto vás dokáže rozosmiať a zároveň niekto, kto vám utrie slzy, keď vás niečo zarmúti. 

#6 Obnoviť dôveru je veľmi ťažké. Ak raz prídete na nejaké klamstvo, táto stigma vo vzťahu ostáva navždy. Môžete totiž odpustiť, ale zabudnúť je nemožné. 

#7 Bez komunikácie to nepôjde. Akonáhle jej začne byť vo vzťahu nedostatok a vy to nebudete riešiť, vaša polovička bude porozumenie a možnosť porozprávať sa o všetkom hľadať niekde inde. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov