Photo by Toni Ferreira Ph from Pexels

Ak chcete vaše priateľstvo zachovať, mali by ste ich brať na vedomie.

To, že extroverti a introverti sú jednoducho iní a majú iné záujmy neznamená, že spolu nemôžu vytvárať plnohodnotné a trvácne priateľstvá – práve naopak. Takéto puto môže byť naozaj pevné, nakoľko introvert sa v ňom môže s extrovertom dokonale dopĺňať.

Článok pokračuje pod videom ↓

Na to, aby to však fungovalo, by mali extroverti akceptovať niektoré veci. Dokonale ich vystihol portál Learning Mind. 

#1 Ak ste dohodnutí, že spolu niekam pôjdete, nevolajte svojich iných priateľov. Skupinové akcie nie sú nič pre introvertov a ak by ste im o tom nepovedali vopred, mohli by ste ich dokonca uraziť. 

#2 Neohlásené návštevy by mali byť taktiež tabu. Asi pre žiadneho introverta nebude príjemným prekvapením, keď mu zavoláte, že stojíte pred jeho dvermi.

#3 Prekvapenia si vo všeobecnosti odpustite. Akékoľvek. Každý introvert sa cíti komfortne iba vtedy, keď má priestor na všetko sa pripraviť vopred. 

#4 Nemajú radi, keď povedia “nie” a vy ich budete napriek tomu presviedčať. Nie u nich znamená jednoducho naozaj nie. Nevyvíjajte na nich zbytočný tlak. 

#5 Ak môžete, radšej im napíšte než zavolajte. Introverti totiž telefonáty nenávidia. 

Photo by Alok Sharma from Pexels

#6 Dajte im priestor. Ak sa vám niekoľko dní alebo hoci aj týždňov neozvú, vôbec to neznamená, že si vaše priateľstvo nevážia. Potrebujú len viac priestoru pre seba samých. 

#7 Ak s vami odmietnu niekam ísť, neberte si to osobne. Príjemnejšie je pre nich možno stráviť večer v pohodlí domova. 

#8 V spoločnosti sa ich snažte zapojiť do konverzácie tým, že budete predostierať aj témy, do ktorých sa radi zapájajú, a ku ktorým majú čo povedať. 

learningmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov