V šťastnom živote nie je miesto na nič negatívne.

Vo svojom živote ste sa dostali na takú úroveň, kde si dokážete povedať, že ste s ním spokojní a šťastní. Všetko je tak, ako má byť a vy konečne žijete život podľa seba – nie podľa ostatných. Robíte, čo vás baví a zdá sa, že všetka tá negativita zmizla. Žiadna maličkosť vás už nemusí trápiť a takmer nič vás nevyvedie z miery. Čo ešte ste hodili za hlavu, keď ste konečne začali žiť šťastný život?

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Blbé poznámky

Vždy sa nájde niekto, kto si musí rýpnuť. Jednoducho si nedokáže odpustiť svoje blbé komentáre. Ale skvelé na tom všetkom je, že ak ste so svojím životom naozaj spokojní a šťastní, takéto poznámky vás už vôbec nerozhádžu a nebudete kvôli nim o sebe pochybovať. Viete, kto ste, poznáte svoje kvality a nikto vás už nedokáže zneistiť.

#2 Obrázky vašich ex-priateľov

Či už ide o vašich bývalých partnerov, partnerky alebo iba ľudí, ktorých ste kedysi považovali za svojich „priateľov“, skvelé obrázky o tom, ako si užívajú život, vás už rozhodne nevyvedú zmiery. Ba dokonca, je vám to celkom jedno. Pochopili ste, že vaše životy sa už neuberajú rovnakou cestou a je v podstate jedno, čo všetko robia. Vy si žijete podľa seba a oni vás už dávno nezaujímajú.

#3 Žiadne plány do budúcnosti

Kým niekedy ste museli mať všetko naplánované do posledného detailu, teraz si dokážete užívať život aj bez nejakých plánov. Zistili ste, že najlepšie je nechať veciam voľný priebeh, pretože to, čo sa má stať, sa aj tak stane. Spontánnosť sa stala vaším priateľom a myseľ máte otvorenú novým veciam.

unsplash.com

#4 Problémy

Keď ste šťastní, žiaden problém už pre vás nepredstavuje „problém“. Uvedomili ste si, že prekážky sú v živote dôležité a sú tu na to, aby ste ich prekonali. Taktiež ste si uvedomili, že sú to práve tieto rôzne prekážky, ktoré vám dovoľujú rásť a posúvať sa vpred ako človeku. Všetko je zrazu pre vás výzva, ktorú chcete splniť.

#5 Nezúčastniť sa každej akcie

Kým v minulosti ste nesmeli chýbať na žiadnej z akcií – pretože ste proste nesmeli, teraz vám to už nevadí. Niekedy dáte radšej prednosť sebe než spoločnosti, alebo niektoré veci vynecháte, len aby ste mohli robiť niečo iné. Všetko je to o prioritách.

#6 Tráviť čas osamote

Možno nie každý, ale mnoho ľudí pokladá trávenie času osamote za znak čohosi zlého. Za znak, že niekto nemá žiadnych priateľov, prípadne že je osamotený. Ale opäť to vôbec nemusí byť pravda. Tráviť čas sám so sebou je pre nás rovnako dôležité, ako tráviť ho v spoločnosti. Len tak máme priestor na to, aby sme viac spoznali samých seba a mohli sa rozvíjať. Ale to vy teraz už samozrejme viete.

#7 Láska iných ľudí

Kým niekedy ste sa nemohli pozerať na to, ako si iní ľudia vyznávajú lásku, či už vo filmoch alebo na ulici bez toho, aby vami neprešla vlna odporu, dnes je už všetko inak. Tešíte sa zo šťastia a úspechu iných a dožičíte ostatným, aj keď vám dožičené nebolo. Ste jednoducho šťastní a spokojní a preto vo svojom živote nemáte priestor na nič také, ako je závisť alebo nenávisť.

unsplash.com

Pozri aj: Nadmerné premýšľanie je tichým zabijakom vašej duše. Toto je 7 rád, ktoré vám ho pomôžu zastaviť

elitedaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov