Foto: skysports.com

Opustil nás 20. mája vo veku 70 rokov.

Nikiho Laudu netreba určite nikomu predstavovať.  Ide bezpochyby o jedného z najznámejších pilotov F1 v celej histórii. Preslávili ho nielen jeho výnimočné jazdecké schopnosti a víťazstvá, ale aj veľmi vážna nehoda, ktorú pri pretekoch utrpel 1. augusta 1976. Celých 55 sekúnd bol vtedy uväznený v horiacom kokpite svojho havarovaného vozidla. Z plameňov ho nakoniec vytiahli, no jeho šance na prežitie boli minimálne. Jeho chuť prežiť a pretekať ďalej však boli natoľko silné, že Lauda sa čoskoro uzdravil a pretekal (a vyhrával) naďalej.

Článok pokračuje pod videom ↓

Trojnásobného majstra sveta však trápilo v posledných rokoch viacero zdravotných problémov. Navždy nás opustil v pondelok, 20. mája, vo veku 70 rokov. Okrem jeho nevídaných úspechov po sebe však zanechal napríklad aj tieto krásne slová.

#1 Žiaden pretek nie je vyhratý, kým sa neskončí.

#2 Mnohí ľudia Formulu 1 kritizujú a hovoria o nej ako o zbytočnom riskovaní. O čom by však bol život, keby sme robili len to, čo je nevyhnutné?

#3 Nerozprávajte príliš veľa, sústreďte sa na svoj cieľ a pracujte na jeho dosiahnutí.

#4 Šťastie je nepriateľom, ktorý vás oslabuje. Keď totiž máte šťastie, zrazu máte niečo, čoho strata veľmi zabolí.

#5 Oveľa viac sa toho naučíte zo zlyhaní, než z úspechu.

#6 Keď chcete urobiť dobré rozhodnutie, musíte byť v dobrom prostredí. Musíte byť obklopení tými správnymi ľuďmi a musíte byť motivovaní.

#7 Každý človek si musí uvedomiť, aké jednoduché je zomrieť. Tomuto by sme následne mali prispôsobiť svoj život.

azquotes
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov