Foto: pixabay.com

Ako ste dnes začali váš deň?

Nie náhodou sa hovorí, že “ráno robí deň”. To, ako vstúpime do nového rána totiž prísne diktuje tón celého dňa, ktorý je pred nami. Máte nejakú svoju špeciálnu rannú rutinu, ktorá vás vždy naštartuje a dobre naladí nielen na produktívny, ale aj príjemný deň? Ak nie, inšpirujte sa napríklad týmito 5 činnosťami.

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal ich portál Thought Catalog. 

#1 Páčte sa sami sebe

Mnohí ľudia by sa čudovali, aké dôležité je upraviť sa napríklad aj vtedy, keď vás čaká hoci len celodenný home office. Ide totiž o to, že náš vzhľad nás ovplyvňuje viac ako si myslíme a to, čo dáte do svojej vizáže, tak sa budete cítiť. Samozrejme si nemusíte robiť profesionálny make up alebo sa obliecť do vášho najlepšieho oblečenia, ale nech idete kamkoľvek, venujte dostatok času tomu, aby ste sa upravili tak, že sa budete páčiť sami sebe. 

#2 Rannú kávu si vychutnajte v tichu

Či už si ráno radšej doprajete šálku kávy alebo vášho obľúbeného čaju, posnažte sa o to, aby ste si ich mohli vychutnať v úplnom pokoji a tichu. Pomôže vám to nabiť vaše “vnútorné baterky” na celý deň a budete tak oveľa odolnejší voči všetkému, čo vás čaká. 

pixabay.com

#3 Držte sa pravidla “žiaden telefón”

Samozrejme nie je nič zlé na tom, ak by ste si ráno vypočuli svoj obľúbený podcat alebo prečítali pár strán z nejakého ebooku, problémom je, že by vás to mohlo lákať k scrollovaniu sociálnych sietí alebo by na vás vyskočilo nejaké pracovné upozornenie, ktoré by vás len rozrušilo. Aspoň polhodinu po vstaní preto skúste vydržať bez svojho mobilu.

#4 Nezabúdajte na vitamíny

Ruku na srdce – len strava málokoho je až natoľko vyvážená, že by nepotreboval brať nejaké vitamíny či výživové doplnky. Definujte si, čo vo svojom organizme by ste chceli posilniť a prispôsobte tomu aj svoju dennú dávku vitamínov, z ktorých niektoré si vezmite hneď ráno. 

#5 Rozhýbte sa

Je prirodzené, že nie každý má na cvičenie čas alebo náladu hneď ráno. Ak si radšej zacvičíte poobede alebo navečer, nie je to žiaden problém, každé ráno ale venujte aspoň 5 minút tomu, aby ste sa poriadne ponaťahovali. Už po niekoľkých dňoch uvidíte, aký obrovský rozdiel to robí.

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov