Foto: Photo by Matheus Ferrero on Unsplash

Ste mentálne silným človekom?

Mentálna sila je niečím, s čím sa život jednoducho zvláda ľahšie. Keď ju máte, hravo si poradíte so všetkými problémami a celkovo budete životom prechádzať s ľahkosťou a bez väčších ťažkostí. Ako teda zistiť, či ňou disponujete aj vy?

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál I Heart Intelligence popísal týchto 5 znakov. Ak sa v nich nájdete, znamená to, že disponujete nevídanou mentálnou silou. 

#1 Nesťažujete sa

Ľudia sa delia v podstate len na 2 skupiny. Tá prvá sa neustále na niečo sťažuje a doslova vyhľadáva problémy a ťažkosti. Naopak, tá druhá sa teší zo života, nesťažuje sa a aj keď sa nejaký problém vyskytne, hľadá riešenia. Do ktorej z týchto skupín chcete patriť vy?

#2 Svoj život máte pod kontrolou

Síce nie vždy dokážeme ovplyvniť okolnosti nášho života, niečo ovplyvniť dokážeme – a to síce spôsob, akým budeme aj na takéto nečakané udalosti reagovať. Ak dokážete reagovať s rozvahou a chladnou hlavou, je isté, že riešenie vždy nájdete, a svoj život tak máte pod kontrolou. 

Photo by Jordan Palmer on Unsplash

#3 Z vlastných chýb sa dokážete poučiť

Je prirodzené, že nikto z nás nie je dokonalý, a každý z nás robí chyby. Tie sú niekedy väčšie, inokedy menšie, no bez toho sa žiť jednoducho nedá. Rozdiel je v tom, ako sa na tieto chyby budete pozerať. Keď si ich vezmete ako cennú lekciu, ktorá vás opäť naučila niečo nové, je to znak vašej veľkej mentálnej sily. 

#4 Dokážete sa vzdať svojich zlozvykov

V živote každého z nás sa vyskytnú nejaké obdobia, kedy bojujeme s nejakým zlozvykom. Môže ísť napríklad o fajčenie, neskoré zaspávanie, nadmerné sledovanie seriálov/hranie hier či čokoľvek iné. Aj v tomto prípade je však len na nás, ako sa k tomu postavíme. Pravdou je, že mentálne silní ľudia v sebe vždy dokážu nájsť dostatok síl na to, aby svoje zlozvyky pokorili. 

#5 Dokážete si nastaviť hranice

Ľudia radi skúšajú, čo všetko im dovolíte. Ak si nenastavíte hranice, veľmi ľahko sa stane, že vás značnú doslova zneužívať. Preto je veľmi dôležité vedieť si nastaviť hranice, ktoré každému ukážu, čo mu ešte dovolíte, a čo je už “cez čiaru”. 

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov