Foto: pixabay.com

Ktorá je pre vás dôležitejšia?

Čo dokážete oceniť viac – vonkajšiu krásu vyplývajúcu z fyzického vzhľadu alebo tú vnútornú, ktorá je odrazom našej mysle a duše? Alebo ste zástancom názoru, že obe by mali byť v rovnováhe? Dôležité sú, samozrejme, obe, ale pravdou je aj to, že fyzický vzhľad je v dnešnom svete stavaný na piedestál, zatiaľ čo vnútorná krása býva úplne prehliadaná. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál I Heart Intelligence preto popísal 3 zásadné rozdiely medzi krásou vonkajšou a vnútornou. 

#1 Vonkajšia krása je subjektívna, vnútorná objektívna

Určite sami veľmi dobre viete, ako sa ideál krásy líši už len v samotných kultúrach po celom svete. Iné preferencie má navyše ešte aj každý jeden človek, fyzická krása je teda niečím, čo je absolútne subjektívne. Naopak, o vnútornej kráse toto povedať nemôžeme. Tá je totiž absolútne objektívna a môžeme povedať, že byť autentický a mať srdce na správnom mieste je niečím, čo je cenené každým a všade. 

Photo by Adrienn from Pexels

#2 Fyzická krása priťahuje pozornosť, vnútorná rešpekt

Zaujať fyzickou krásou je veľmi jednoduché. Žijeme totiž v dobe, kedy “knihu súdime podľa obalu”, a jej obsah nás veľakrát ani tak nezaujíma. Fyzická krása ale môže byť klamlivá a nie vždy ide ruka v ruke s inteligenciou. Naopak, ak si nájdete čas na to, aby ste si “knihu” prečítali, budete si ju vážiť. A presne tak isto je to aj s krásou. Zaujať vzhľadom je síce jednoduché, no nie je to niečo, čo by bolo trvácne. Záujem vyvolaný vnútornou krásou ale pretrváva.

#3 Sústredenie na vonkajšiu krásu môže viesť k strate identity

Ak sa niekto až prehnane sústredí na svoju vonkajšiu krásu a snaží sa nasledovať všetky najnovšie trendy a ideály, hrozí, že prestane byť sám sebou a stratí svoju vlastnú identitu. Keď sa ale ponoríme do seba a zameriame sa na svoju vnútornú krásu, stane sa presný opak. Lepšie samých seba spoznáme a svetu ukážeme našu najviac autentickú tvár. 

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov