Pohodlnosť možno spôsobila, že vášmu vzťahu chýba tá niekdajšia vášeň. Našťastie, môžete ju poraziť a váš lesk získať späť.

Skôr či neskôr, v každom vzťahu raz príde na rad aj pohodlnosť. Stáva sa to najmä vtedy, keď sú obaja z partnerov zaneprázdnení a ich život sa premenil na jeden veľký stereotyp. Majú pocit, že ich vzťah je na tom celkom dobre, a preto si myslia, že už nemusia vynakladať žiadne úsilie na to, aby to bolo ešte lepšie. Ale, zapamätajte si jednu vec: pohodlnosť je hlavný nepriateľ pokroku. Nikdy by ste sa nemali uspokojiť s málom a vždy by ste mali pracovať na tom, aby to, čo sa môže zdať, že je celkom dobré, bolo ešte lepšie.

Článok pokračuje pod videom ↓

Možno vášmu vzťahu zrazu chýba nejaká iskra či vášeň, niečo, čo ho predtým poháňalo. Áno, je celkom zrejmé, že ten oheň zmizol. A viete prečo? Pretože zaúradovala pohodlnosť. Ako ju teda vyhnať z vášho vzťahu?

#1 Hádka

Dobre, možno začať sa hádať nie je práve aktivita, ktorú by ste chceli hneď s vaším partnerom podniknúť. Ale berte menšie hádky ako dobré znamenia. Prečo? Pretože aj podľa odborníkov práve hádky sú to, čo drží vzťah na nohách. A koniec koncov, hádka je dôkazom toho, že medzi vami ešte predsa len existuje vášeň, a že ste ochotní bojovať za vyriešenie problémov.

#2 Vďačnosť

Skúste nájsť niekoľko príležitostí každý deň a ukázať vášmu partnerovi či partnerke, čo na nich milujete, prečo ich máte radi, nečakane im poďakujte za láskavé veci a povzbuďte ich. Všetko je len o zvyku poukázať na dobré veci a pripomenúť si, prečo ste spolu.

#3 Malé zmeny v každodennej rutine

Neustále opakovanie tých istých vecí každý jede deň je živná pôda pre pohodlnosť. A pritom stačí tak málo. Skúste si vašu dennú rutinu trochu upraviť – tak, aby ste mali viac času jeden na druhého. Môžete začať napríklad tým, že nech sa deje čo sa deje, raňajkovať alebo večerať budete spolu.

unsplash.com

#4 Nové veci aj v posteli

Možno sa ten „lesk“ vytratil aj z vašej postele. A možno všetko, čo potrebujete na to, aby ste ho získali späť, je vyskúšať nejaké nové veci, z ktorých bude mať potešenie každá strana.

#5 Viac energie

Pohodlnosť je niekedy výsledkom toho, že máme málo energie. Môžete to však napraviť tým, že spolu podniknete rôzne aktivity na zvýšenie energetickej úrovne. Neznamená to, že hneď musíte ísť spolu behať maratóny. Na začiatok úplne postačí krátka prechádzka a časom môžete vyskúšať rôzne iné športy.

#6 Spoločné ciele

Stanovte si niekoľko spoločných cieľov, ktoré chcete tento deň, týždeň a či rok dosiahnuť. Podľa toho si ich aj rozdeľte na krátkodobé a dlhodobé a začnite na nich pracovať. Pretože keď už viete, kam mierite, nemôže sa stať, že vás opäť prepadne lenivosť.

#7 Chvíľka osamote

Niekedy môže byť príčinou toho, prečo aj ten najkrajší vzťah stratil všetok lesk to, že vám ostalo veľmi málo času na seba samého. Nezabúdajte na to, že aj čas strávený osamote je veľmi dôležitý.

#8 Spoznávanie

Možno si myslíte, že viete o svojom partnerovi už úplne všetko, no pravdepodobne je toho stále mnoho, čo netušíte. A ako to najlepšie zistiť? Rôznymi spoločenskými alebo slovnými hrami,  ktoré sú zamerané hlavne na kladenie otázok, ako napríklad hra „buď / alebo“.

unsplash.com

#9 Empatia

Snažte sa na vzťah pozerať zo všetkých možných uhlov, aby ste zistili, čo váš partner vlastne chce. A na základe toho sa snažte na sebe pracovať a zmeniť to. Nezabúdajte: najprv musíme zmeniť seba, až potom môžeme zmeniť svet. Takže, ak nechcete, aby váš partner bol pohodlný, začnite u seba.

#10 Komunikácia

Možno ste tak zaneprázdnení, že nebyť sociálnych sietí, tak spolu ani nehovoríte. Skúste na chvíľu odložiť mobil nabok a ponorte sa do čara reálnej a ozajstnej komunikácii. Budete až prekvapení, koľkým problémom by sa dalo predísť, ak by ste spolu reálne hovorili.

#11 Dobrodružstvo

Čo nás dokáže viac vyhnať z našej komfortnej zóny plnej pohodlia, než nejaké poriadne dobrodružstvo? Zoberte sa a choďte spolu trochu precestovať a prebádať svet. A vlastne, nemusia to byť ani cudzie krajiny, objavovať môžete aj krásy Slovenska. Hlavne urobte niečo dobrodružnejšie, čo znovu aktivuje všetky endorfíny vo vašom tele.

#12 Varenie

Skúste si spolu uvariť večeru. Aspoň raz vynechajte donáškové služby alebo rýchle cestoviny a namiesto toho skúste nejaký poriadne chutný, možno aj trošku náročnejší recept a pripravte jedlo spoločne. A potom si samozrejme môžete vychutnať romantickú večeru.

Pozri aj: Ženy, ktoré pravidelne robia túto jednu vec, majú lepší sexuálny život, častejší orgazmus a sú so sebou spokojnejšie

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov