Foto: Photo by Maria Geller from Pexels

Aj by som, ale nechce sa mi…

Poviete si túto vetu často? Ak áno, ani zďaleka nie ste sami. Extrémne ambicióznych, no zároveň lenivých ľudí je na svete naozaj veľa. Ak medzi nich patríte aj vy, v týchto 4 problémoch sa určite nájdete. A možno nebudete vedieť, či sa smiať, alebo plakať. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Dokonale ich vystihol portál Learning Mind. 

#1 Máte množstvo plánov, no ostávajú len v rovine plánov

V hlave ich máte obrovské množstvo, no je veľmi pravdepodobné, že väčšina z nich v nej aj ostane, a nikdy ich nezrealizujete. Síce viete, že by mohli byť úspešné, a mohli by ste nimi získať veľa, no nedokážete sa dokopať k ich realizácii. Vždy sa nadchnete pre veľkú myšlienku, no keď príde k tomu, že by ste preto mali niečo spraviť, radšej cúvnete, pretože sa vám jednoducho nechce. 

#2 Na všetko si vždy nájdete výhovorku

Pravda je taká, že aj keď by vám niečo malo trvať hoci len 10 minút, radšej strávite hodinu či dve tým, že budete premýšľať nad výhovorkou, prečo to nespraviť a ako sa z toho vyvliecť. Vaša schopnosť vymyslieť na všetko výhovorku je jednoducho neuveriteľná, a vždy si nájdete nejaký dôvod na to, prečo ostať v posteli ešte ďalšie 3 hodiny, alebo prečo si pozrieť ešte ďalšiu epizódu seriálu. 

Photo by BRUNO EMMANUELLE on Unsplash

#3 Mali by ste mať diplom za prokrastináciu

Keby sa dal z prokrastinácie získať titul, máte už hotovú profesúru. Keď už niečo spraviť vyslovene musíte, budete sa to aspoň snažiť odkladať – budete radšej robiť čokoľvek iné od upratovania, cez robenie veľkého nákupu až po obvolávanie všetkých rodinných príslušníkov či priateľov, pretože presne teraz “musíte”. 

#4 Všetko sa snažíte zjednodušiť

Ak vám niečo zaberie hodinu, radšej budete 2 hodiny premýšľať nad tým, ako si to zjednodušiť tak, aby vám to nakoniec zabralo len polhodinu. Čas síce reálne neušetríte, keďže ste ho práve zabili premýšľaním, ale minimálne budete mať dobrý pocit. 

learning-mind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov