Photo by Jakob Owens on Unsplash

Niektorej z nich ste sa určite dopustili aj vy.

Ako sa hovorí, nikto učený z neba nespadol, a každý z nás robí chyby – ako v profesionálnom, tak aj v tom súkromnom či ľúbostnom živote. Mladosť však veľakrát sprevádza aj nerozvážnosť či nerozhodnosť, a tak sa často stáva, že kým naozaj “dozrejeme”, dopustíme sa týchto 7 chýb. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal ich portál Your Tango.

Array

#1 Ignorujeme “dobrých” ľudí

Z nejakého dôvodu je faktom, že čím sme mladší, tým viac “problémoví” ľudia nás priťahujú. Príde nám to vzrušujúce a nejakým spôsobom záhadné. Až časom si uvedomujeme, koľko zbytočnej energie je potrebné na takéto (ne)vzťahy vynaložiť. 

#2 Toho druhého si niekedy nevážime

Niekedy si človek v mladosti myslí, že jeho možnosti na výber partnera sú prakticky neobmedzené, a podľa toho sa potom aj správa. Až neskôr si často uvedomí, akú chybu spravil. 

#3 Tolerujeme až priveľa 

Tá najväčšia sebaúcta a to najväčšie (zdravé) sebavedomie prichádzajú až vekom. Veľakrát si potom až spätne uvedomujeme, čo všetko sme si nechali. Aj toto je však lekcia, ktorá nás naučí, ako by mal “pravý” vzťah vyzerať.

#4 Boli sme až príliš pohodlný

Veľa ľudí tiež v mladosti ostáva aj v nešťastnom vzťahu z pohodlnosti. Povedia si, že ešte majú dosť času na to, aby si v budúcnosti našli niečo “skutočné”. Takto ale človek oberá o drahocenný čas nielen svoju polovičku, ale hlavne seba. 

Photo by Anton Malanin on Unsplash

#5 Verili sme, že šťastie je závislé od vzťahu

Samozrejme, náš partner nás dokáže rozveseliť, a niekedy aj naopak. Naše (ne)šťastie však nezávisí na nikom inom, než na nás. 

#6 Vzťah ste nie chceli, ale potrebovali

Veľa ľudí ide do vzťahu zo zištných dôvodov – ako napr. že nechcú byť sami, chcú sa pomstiť svojim ex a podobne. Takýto človek však vzťah nie že chce, ale doslova potrebuje, a ani jeden z dvojice sa v takomto zväzku nebude cítiť komfortne. 

#7 Vzťah bol skôr kamarátsky

Mnohí mladí ľudia zotrvávajú vo vzťahu aj preto, že sa s tým druhým jednoducho cítia príjemne, ale láska to nie je. V neskoršom veku už však človek do takýchto vzťahov nejde, nakoľko si uvedomuje, že preňho nemajú zásadný význam. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov