Foto: pixabay.com

Možno ste to už niekedy zažili.

Stalo sa vám už niekedy, že ste boli vo vzťahu, ktorý sa vyvíjal naozaj dobre, no v tom akoby nastal sek a muž o vás, resp. o váš vzťah úplne stratil záujem? Je prirodzené, že v takejto situácii sa každá žena zamýšľa nad tým, čo sa vlastne stalo, nie vždy ale dostáva odpovede. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Nad možnými príčinami sa preto zamyslel aj portál Your Tango a tu sú 3 najčastejšie. 

#1 Myslí si, že vám nemá čo ponúknuť

Podvedomou túžbou každého muža je urobiť ženu šťastnou. Keď sa mu to ale nedarí, stráca vieru v to, že to raz dokáže.

Problém veľakrát nastáva aj v komunikácii. Zatiaľ čo žena sa väčšinou snaží tento problém mužovi komunikovať a racionálne mu vysvetliť, prečo nie je šťastná, muži berú takúto otvorenú komunikáciu často ako útok na ich hrdosť.

V prípade, že tento problém pretrváva dlhšie, muž má tendenciu takýto vzťah opustiť a vojsť do ďalšieho, v ktorom na ňom budú kladené podstatne nižšie nároky. 

Foto: pixabay.com

#2 Nemôže byť pred vami sám sebou

Zatiaľ čo prvý problém bol viac o tom mužskom egu, tento sa týka viac ženského. Mnoho žien totiž nedokáže prijať osobnosť svojho partnera a neustále sa ho snažia zmeniť.

Neuvedomujú si však pritom, že pokiaľ je požadovaných zmien veľa, oveľa jednoduchšie by bolo takýto vzťah ukončiť a jednoducho si nájsť niekoho, kto im bude vyhovovať viac.

Takýto vzťah je totiž nesmierne vyčerpávajúci pre oboch a vo väčšine prípadov sa aj tak skončí tým, že muž jednoducho odíde. 

#3 V jeho živote teraz nie je priestor na vzťah

Nastavenie priorít každého z nás je úplne iné a tak, ako existujú ženy, ktoré priroritizujú čokoľvek iné ako vzťah, rovnako tak existujú takíto muži.

Okrem toho je potrebné na rovinu povedať, že nie každý je schopný zvládať viacero problémov naraz a ak musí riešiť napríklad pracovné, rodinné či finančné problémy súčasne, má pocit, že viac toho už nezvládne. 

Muži však takéto situácie často vyhodnotia tak, že na vzťah vo svojom živote aktuálne nemajú priestor. V tomto prípade je ale niekedy možné vášmu partnerovi dokázať, že pri ňom chcete byť aj v tých ťažkých chvíľach, nie len v tých dobrých. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov