Foto: Photo by Jr Korpa on Unsplash

Ukončiť vzťah ghostnutím je ten najhorší možný spôsob.

Napriek tomu to však ľudia robia veľmi často. “Ghostnúť” niekoho znamená, že sa zo vzťahu vytratíte ako duch – teda nečakane, bez akéhokoľvek vysvetlenia, bez jediného slova. Osobou, s ktorou ste tvorili pár, jednoducho začnete ignorovať, ako niekoho úplne cudzieho. Pre ľudí, ktorí to nezažili, to síce znie absurdne a neuveriteľne, ale skutočne sa to deje. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Prečo to však ľudia robia? Na to hľadal odpovede aj portál I Heart Intelligence, a prišiel až s 3 možnými vysvetleniami. 

#1 Strach z konfrontácie

Niektorí ľudia jednoducho nedokážu byť konfrontovaní inými. Desia sa predstavy, že niekomu by museli do očí povedať, že sa s ním chcú rozísť. Z tohto dôvodu sa jednoducho rozhodnú pre ten zbabelejší spôsob – utiecť bez slova. Áno, je to sebecké a pre mnohých nepochopiteľné, no inak to jednoducho nedokážu. 

Photo by Adrian Swancar on Unsplash

#2 “Sériový ghoster”

Niektorí ľudia zas majú v takomto ukončovaní vzťahov záľubu, a zásadne to nerobia nijakým iným spôsobom. Sú to ľudia, ktorí nedokážu mať vážny vzťah, majú fóbiou zo záväzkov a každý jeden svoj vzťah berú na ľahkú váhu. Často preto dávajú prázdne sľuby – pretože vedia, že to je presne to, čo chcete počuť. 

#3 Sú emocionálne nevyzretí

Je samozrejmé, že človek, ktorý je emocionálne a psychicky vyrovnaný, sa pre takéto ukončenie vzťahu nikdy nerozhodne. Iné je to však u ľudí, ktorí sú emocionálne nevyzretí. Ak sa ešte pridá absencia akejkoľvek empatie, človeku nerobí problém ukončiť vzťah práve takýmto spôsobom. 

Dôležité však je, aby ste si ghosting nikdy nebrali osobne, a aby ste ho nepovažovali za svoju vinu. Je to odrazom osobnosti, nie vašej. 

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov