Foto: pexels.com

Snažíte sa, no vytúžené peniaze od vás skôr utekajú? Chyba môže byť v týchto 8 veciach.

Určite ste už počuli niekoľko príbehov o ľuďoch, ktorí sa prakticky z noci do rána stali milionármi. No rovnako ste určite počuli aj o tých, ktorí dreli celý život, no aj tak zomreli v zadĺžení a v chudobe. Pravdou ale je, že rozdiel medzi nimi môže byť aj v tom, ako myslia. Psychika je totiž mocný nástroj a vo vašom bohatstve vám môže brániť aj týchto 8 vecí. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Nadmerné šetrenie

Sedíte na peniazoch a ľudia si o vás šepkajú, že ste držgroš? Jedna z hlavných chýb môže byť aj tu. Možno sa vám to nebude páčiť, ale staré známe pravidlo hovorí: „Nedáš, nedostaneš.“ Dajte a bude vám vrátené. Všetko a niekoľkonásobne. Všetko, čo sa týka peňazí je predsa o ich kolobehu.

Bojíte sa zmien

…a preto neriskujete. Boli by ste však prekvapení, aké veci by sa začali diať, keby ste vystúpili zo svojej zóny komfortu. Veľa ľudí uprednostní istotu a stabilitu, no tie vám väčšie obnosy peňazí prinesú len málokedy.

Zotrvávate v zle platenej práci

Nebaví vás a je mizerne platená, no vy si hovoríte, že predsa je lepšia, ako nič. No opäť je to len o vašej lenivosti. Vzdelávajte sa, robte si kurzy, buďte proaktívny. Len tak získate prácu, ktorá vás bude baviť, a ktorá bude dobre platená.

pexels.com

Závidíte

Možno si to nechcete priznať, no závidíte – každému a všetko. Štvú vás úspechy aj vašich najbližších a ľuďom ste niekedy schopní závidieť aj chorobu. Takto to ale fungovať naozaj nebude. Keď máte potrebu neustále sa s niekým porovnávať, úspech a bohatstvo vám na dvere nezaklopú nikdy.

Neustále sa vyhovárate

Nech sa pokazí čokoľvek, vy ste nikdy neboli na vine. Vždy to bol niekto iný, niečo iné alebo jednoducho zlá súhra okolností. Bohatí ľudia ale vedia, že na to, aby sa poučili z vlastných chýb, si ich najprv musia priznať. Urobte to, uvidíte – neubudne z vás a je to naozaj oslobodzujúce.

Chcete všetko

Chcete úplne všetko, chcete to naraz a chcete to okamžite. Poctivé získanie bohatstva je ale behom na dlhú trať. Ak to nevidíte a ak si myslíte, že k vám príde lúsknutím prsta, môžete lúskať celý život.

pexels.com

Máte nízke sebavedomie

Myslíte si, že vy si to bohatstvo ani nezaslúžite. Veríte, že je len pre „vyvolených“, medzi ktorých vy určite nepatríte. Nízke sebavedomie je jednou z najväčších chýb, ktorej sa ľudia pri snahe o úspech dopúšťajú. Dôverujte si. Inak vám to nevyjde nikdy.

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov