Foto: Unsplash/arash payam

Dokážete sa s nimi stotožniť?

Človek, ktorý má to šťastie a žije naplneným životom, je šťastný človek. Ako ale zistiť, či takýto život žijete? Nie vždy je to jednoznačné a tak sa niekedy môže stať, že sa trápime, a nevieme vlastne prečo. Ak ste práve v podobnej situácii a cítite prázdnotu či akúsi bezradnosť alebo bezmocnosť, možno žijete nenaplnený život aj vy.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako to zistiť? Podľa týchto 7 vecí, ktoré popísal portál Learning Mind. 

#1 Snívate s otvorenými očami

Veľkú časť dňa venujete práve tejto aktivite. Snívate s otvorenými očami a predstavujete si, ako by vyzeral váš ideálny život – pretože je na míle vzdialený od nenaplneného života, ktorý žijete teraz. 

#2 Hľadáte lásku

Pocit prázdnoty je veľakrát spôsobený tým, že v našom živote nám jednoducho chýba láska, lepšie povedané plnohodnotný vzťah, ktorý by nás napĺňal. Každý človek totiž dospeje skôr či neskôr do štádia, kedy ho hľadá. 

#3 Často sa nudíte 

Nejde ani tak o to, že by ste nemali čo robiť, ale o to, že vás nudí úplne všetko, do čoho sa pustíte – dokonca aj veci, ktoré vám niekedy robili radosť. Cítite, že vášmu životu jednoducho chýba akási “šťava” či motivácia. 

#4 Trápi vás nerozhodnosť

Rozhodovanie sa je mentálne nesmierne náročné. Neodkladáte náhodou nejaké veľké životné rozhodnutie? Ak áno, stále totiž “okupuje” vašu myseľ a unavuje ju. Kým toto rozhodnutie nespravíte, bude vás unavovať premýšľať aj nad tým čo si dáte ráno na raňajky. 

Autor fotky: The Humantra na Pexels

#5 Snažíte sa zapadnúť 

Prázdnotu, ktorú cítite, sa snažíte zaplniť tým, že sa neustále snažíte zapadnúť a prispôsobujete sa svojmu okoliu, len aby ste sa mu zapáčili. Vo vašom vnútri ale cítite, že je to úplne kontraproduktívne, a že vám to vlastne ešte viac ubližuje. 

#6 Robíte veci, ktoré škodia vášmu zdraviu

Alkohol, vyhľadávanie adrenalínových zážitkov alebo dokonca drogy – spravíte čokoľvek preto, len aby ste sa na chvíľu cítili byť “nažive”. Opäť ale veľmi dobre viete, že si vlastne viac škodíte ako pomáhate. 

#7 Priveľa spíte 

A nakoniec, aby ste týmto pocitom unikli, spíte oveľa viac, než je bežné či potrebné. Máte totiž pocit, že tento čas je tým jediným, kedy nemusíte nad ničím premýšľať a nič vás netrápi. 

learningmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov