Priznať si to je ťažké, no oveľa horšie bude, ak si pred tým budete zatvárať oči navždy.

Každý z nás mal v detstve nejaké sny. Máme ich po celý náš život. Niektorí ľudia ich nasledujú, no niektorí, resp. možno väčšina, sa rozhodne nasledovať ideály spoločnosti a žiť život, ktorý im diktuje niekto iný alebo život, vďaka ktorému sa zapáčia svojmu okoliu. Takýto život je však premrhaný. Rovnako ako ten, v ktorom svoju energiu a úsilie venujete veciam, na ktorých vôbec nezáleží. Pretečie vám pomedzi prsty a to, že ste z neho vlastne nič nemali si uvedomíte až vtedy, keď už bude neskoro. Predíďte tejto tragédii a zodpovedzte si na otázku, či vám je týchto 7 varovných signálov dôverne známych. Ak áno, niečo nie je v poriadku.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Priveľa sa sťažujete

Sú ľudia, ktorí sa sťažujú neustále. Na prácu, na priateľov, na rodinu, na šéfa, na plat, na susedov, na málo času… Prečo? Ak niečo nie je v poriadku, treba to zmeniť. Čím skôr. Ak je všetko v poriadku a vy sa sťažujete aj tak, treba zmeniť svoje myslenie.

#2 „Nekŕmite“ svoju myseľ

Nikto nebude žiť svoj život naplno a neobjaví jeho krásu, pokiaľ rovnomerne nerozvíja svoje telo, svoju myseľ a svoju dušu. Neustále sa vzdelávajte, robte nové veci, vyhľadávajte nové zážitky.

#3 Nie ste inšpirovaní

Máte pre niečo vášeň? Čo vás baví najviac a pri čom zabúdate na všetky svoje starosti? Každý človek by mal mať niečo, čo ho poháňa vpred a napĺňa ho to novou energiou.

pexels.com

#4 Neplánujete si svoju budúcnosť

Hoci žiť „tu a teraz“ je skvelé, ak váš život nemá nejaký cieľ, ťažko bude mať nejaký zmysel. Je to napríklad ako s GPS navigáciou – keď do nej zadáte cieľovú destináciu, pokojne môžete na ceste odbočiť aj zle – vráti vás na správnu cestu. Takúto „vnútornú“ GPS navigáciu by mal mať každý z nás.

#5 Venujete priveľa času ľuďom, ktorí si ho nezaslúžia

Prečo? Možno zo slušnosti, možno zo strachu, možno zo zvyku. Ak vám však niekto viac berie ako dáva, je načase rozlúčiť sa s ním. Vo svojom živote je dôležité mať len ľudí, ktorí pre vás budú inšpiráciou, podporou a dôvodom, pre ktorý sa oplatí milovať.

#6 Míňate peniaze na veci, na ktorých nezáleží

Niekedy ľudia míňajú svoje ťažko zarobené peniaze len na to, aby nejakým spôsobom zapôsobili na ostatných. Takto sa však dostanete do začarovaného kruhu. Nezabúdajte, že tie najlepšie a najkrajšie veci vo vašom živote sú zadarmo.

pexels.com

#7 Zaujímate sa o to, čo si o vás myslia druhí ľudia

Koľko z ľudí, ktorými sa nechávate dnes ovplyvniť bude vo vašom živote aj o 5 či 10 rokov? Navždy vám bude robiť spoločnosť len vaša vlastná myseľ, tak nedovoľte, aby do nej vstupovali názory, s ktorými sa nestotožňujete.

Pozri aj: 30-dňová výzva: tento plán vám pomôže zbaviť sa strachu a žiť bezstarostný život, po ktorom ste vždy túžili

lifehack
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov