Niekedy sa dokážeme naozaj zamilovať do exemplárov na pohľadanie. Partner nám ubližuje a my veríme. Stojí to však naozaj za to?

Je stokrát jednoduchšie sa s niekým dať dokopy, než sa rozísť. Aspoň to sú skúsenosti každodenného života. Niekedy vhupneme do vzťahu rovnými nohami, no z toho nefungujúceho sa nevieme vymotať za nič na svete. Kedy je však načase zbystriť pozornosť?

Článok pokračuje pod videom ↓

Aj vzťahy sú podriadené určitým šablónam. Ak máte vzťah, do ktorého dávate viac, než dostávate, v nádeji, že raz bude lepšie, nie je to bohviečo. Dnes vám prinášame 5 znakov, ktoré vám povedia presne to, čo tušíte, no nechcete to počuť – zaľúbili ste sa do nesprávneho človeka.

#1 Klame a podvádza vás

„Stalo sa to len raz“, možno sa ho/ju budete snažiť ospravedlniť. Ale nie, nestalo. Málokedy klamstvo či podvod ostanú len pri jednom raze. Je to vraj niečo, čo má človek v sebe zakódované. Môže  vám sľubovať, že sa zmení. No to sa stane len v jednom z milión prípadov. Neverte klamárovi. Aj keď vám bude sľubovať, že bude hovoriť len pravdu, aj vtedy v podstate klame.

#2 Iba prijíma. Nedáva nič

Pre seba je stredobodom vesmíru a od vás očakáva, že budete planétou, ktorá sa točí len okolo neho. A aj vo vzťahoch platí zákon fyziky. Dávanie a prijímanie by mali byť v  rovnováhe. Neznamená to však , že jeden partner sa rozmení na drobné, zatiaľ čo druhý bude naťahovať chápadlá. Ak to je tak, je to na dve veci. Vlastne iba na jednu. Viete si ju ľahko domyslieť.

pexels.com

#3 Ponižuje vás

Len „ja, ja, ja a ja“ a vy sa na psychickej úrovni nachádzate niekde na úrovni druhého podzemného podlažia. Každý nápad, každá idea je podľa partnera hlúpa a vy tomu pomaly, ale postupne začínate veriť. Skutočne vám to stojí za to?

#4 Nemôžete s ním počítať

Aj keby ste ležali na smrteľnej posteli, pravdepodobne na vás nebude mať  čas. Vždy bude v jeho živote niečo dôležitejšie, než vy. Možno aj obyčajný treťotriedny futbal v televízii. Ak vás však nahradí svojou mamou, je čas mávať bielou zástavou. V takomto vzťahu skutočne nemáte čo robiť!

#5 Je to sebec na entú

Aj vzťah dvoch ľudí vytvára tím. Preto aj víťazstvo by malo byť spoločným úspechom. Nemá tu existovať súťaživosť „kto z koho“. Veď vzťah vám má energiu dávať, nie brať.

unsplash.com

Pevne veríme, že ste v tomto článku nespoznali svojho partnera/svoju partnerku. A ak áno, čo vám bráni k nájdeniu únikového východu? Vedzte, že ak sa neoslobodíte spod područia manipulátora, nikdy sa nestretnete s tým, kto by bol naozaj dobrým partnerom. A verte, že tam niekde vonku, za čierno-čiernou tmou sa niekde naozaj ukrýva človek, ktorého stojí zato milovať.

Pozri aj: Nikto do tvojho života nepríde náhodou

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov