Image by Gerd Altmann from Pixabay

Prevezmite nad svojím životom kontrolu.

Ak si osvojíte nejaké tie psychologické triky, získate neskutočnú výhodu. Vďaka nim totiž budete svoj život držať pevne vo svojich rukách a budete vedieť ovplyvniť aj veci, na ktoré ste predtým nemali žiaden dosah. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako na to? Vynikajúce psychologické triky uverejnil portál The Minds Journal. 

#1 Keď ste nervózni, začnite prežúvať žuvačku. Váš mozog to oklame, že práve jete, a teda že ste v absolútnej pohode. 

#2 Ak viete, že kladiete otázku, na ktorú vám dotyčná osoba nechce poskytnúť odpoveď, po dopovedaní otázky zostaňte úplne ticho a udržiavajte intenzívny očný kontakt. 

#3 Ak na vás niekto útočí a chce vás vyprovokovať, absolútne ho ignorujte. Je to ako udierať päsťou do steny. Stena neuhne a ani neodpovie, útočníka to preto čoskoro prestane baviť. 

#4 Keď sa stretnete s niekým novým, najviac si zapamätá prvé a posledné sekundy vášho stretnutia. Na nich si preto dajte záležať najviac. 

#5 Keď s niekým hovoríte a stojíte alebo sedíte oproti sebe, všímajte si, kam smerujú jeho chodidlá. Ak je to k vám, znamená to, že daná osoba s vami súhlasí, alebo k vám prechováva sympatie. 

#6 Predtým, ako sa s niekým stretnete, sa pozitívne nalaďte a na toto stretnutie sa tešte. Na podvedomej úrovni budete vďaka tomu vyžarovať obrovský optimizmus, čo si druhí okamžite všimnú. 

Autor fotky: Buro Millennial na Pexels

#7 Dajte si pozor na to, aby o vás druhí nevedeli všetko. Jednak to nezneužijú, a za ďalšie, každý miluje istú dávku “záhadnosti”.

#8 Predtým, ako niekomu podáte ruku, si ju nenápadne utrite do oblečenia, prípadne si ruky pošúchajte. Ak máte pri podaní rúk suchú a teplú ruku, ľudia vás budú vnímať ako sebavedomého človeka. 

#9 Keď niekoho chcete zaujať, oslovujte ho jeho krstným menom. Ľudia to milujú, a okamžite vo vás získajú oveľa väčšiu dôveru. 

#10 Keď niečo chcete, vždy najprv žiadajte o viac. Ľudia vám totiž málokedy dajú to, čo si pýtate. Ak si svoju požiadavku “nadhodnotíte”, kompromisom bude, že získate presne to, čo ste chceli. 

#11 Často ľudí chváľte. Ak budú vidieť, že dokážete oceniť ich kvality, budú vás vnímať ako pozitívneho, ľudského a férového človeka. 

#12 Nebojte sa predstierať pozitívne emócie. Má to totiž skvelý efekt – ak budete predstierať šťastie napríklad tým, že sa na seba budete usmievať v zrkadle, uvidíte, ako sa vaša nálada okamžite zmení k lepšiemu. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov