Foto: Photo by pawel szvmanski on Unsplash

Nestrácajte už ani jediný deň a začnite sa nimi riadiť ešte dnes.

Vedieť, ako funguje ľudská myseľ, vám otvára nové a nevídané možnosti žiť život lepšie, ako kedykoľvek predtým. Veľakrát pritom stačí spraviť len úplne drobnú zmenu a sami nebudete veriť tomu, aký dosah môže mať na váš život. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Podobne sú na tom aj tieto 4 psychologické fakty, ktoré popísal portál Medium. Začnite sa nimi riadiť ešte dnes a sledujte, čo sa stane. 

#1 Svoj mozog dokážete “preprogramovať”

Výhodou každej ľudskej bytosti je, že sami sme si strojcami našich myšlienok. Ak sa často uchyľujete k tým negatívnym a k scenárom typu “čo keby”, dobrou správou je, že tréningom si dokážete v mozgu vytvoriť nové neuro-plasitické spojenia, ktoré váš mozog doslova preprogramujú na pozitivitu. Keď si tieto nové spojenia vytvoríte, dokážete kontrolovať nielen svoje myšlienky, ale aj to, ako reagujete na vonkajšie okolnosti. Stačí tomuto novému typu myslenia prispôsobiť svoje nové zvyky. 

#2 To, na čo myslíte tesne pred spaním, ovplyvňuje vaše podvedomie

Je nepriestreľným faktom, že to, ako sa cítime tesne predtým, ako zaspíme, ovplyvňuje nielen naše myšlienky, ale aj náladu a naše celkové naladenie. Okrem toho, posledných niekoľko minút predtým, ako zaspíme a prvých pár minút po tom, ako vstaneme, sa náš mozog nachádza v vzácnom stave, kedy je jeho “naprogramovanie” najľahšie. Využite to preto na to, aby ste sa nabili pozitívnou energiou a nádejou. 

Autor fotky: cottonbro na Pexels

#3 Vo vašom živote sú len tí ľudia, ktorým tam byť dovolíte

Niekedy si to odmietame pripustiť, ale za to, akí ľudia sú v našom živote, sme zodpovední len my sami. Možno si poviete, že predsa nemôžete zo svojho života úplne odstrihnúť napríklad rodinu alebo kolegov. Pravda je však taká, že po prvé môžete, a po druhé, kým sa tak rozhodnete, môžete ovplyvniť aspoň to, koľko času a mentálnej energie im venujete. Ak vám niekto viac škodí ako pomáha, neexistuje dôvod, prečo by ste mali byť s takouto osobou v kontakte. 

#4 Ak ľuďom ukážete svoju slabosť, budú vám viac veriť

Mnohí ľudia si často myslia, že ak dajú najavo svoje slabosti, iní ich budú považovať za “slabochov”. Takto to ale nie je a pravdou je presný opak. V skutočnosti platí, že ak dáte druhým možnosť spoznať aj vaše slabé stránky, budete pôsobiť oveľa dôveryhodnejšie. Nikto totiž nie je žiadnym superhrdinom a prejavením nejakej svojej slabosti druhým ukážete svoju ľudskosť. 

medium
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov