Foto: Photo by Shvets Anna from Pexels

Pre niektorých ľudí je to nepochopiteľné, no niekto je skutočne rád “pod papučou”.

S najväčšou pravdepodobnosťou máte vo svojom okolí aj vy niekoho takého, o kom by ste mohli povedať, že je “pod papučou”. Tušili ste však, že niektorým ľuďom takéto postavenie nielenže vyhovuje, ale vyslovene ho vyhľadávajú? 

Článok pokračuje pod videom ↓

Takéto správanie môžeme pozorovať ako u žien, tak i u mužov. Portál Brightside objasnil 4 dôvody, prečo je to tak. 

#1 Ženy priťahujú “zlí chlapci”

Promiskuita, nevhodné správanie, alkohol, cigarety či tetovania – zlí chlapci sa väčšinou vyznačujú aj týmto. Ide o veľmi dominantné typy, ktoré dajú vo vzťahu veľmi rýchlo pocítiť, kto je tu “pánom”. Niektorým ženám to síce nemusí vžy úplne vyhovovať, no čaro “zlých chlapcov” je také silné, že sa jednoducho poddajú. 

#2 Hľadajú niekoho, kto by sa za nich rozhodoval

Toto sa týka ako mužov, tak i žien. Niektorí ľudia totiž žijú v presvedčení, že ich život bude oveľa jednoduchší, keď nebudú musieť robiť žiadne rozhodnutia – a tak hľadajú niekoho, kto ich spraví všetky za nich. 

Photo by Johannes Plenio from Pexels

#3 “Dobrí” ľudia ich nudia 

Výrazne dominantnými partnermi sú zvyčajne ľudia, ktorí majú problém so svojím sebavedomím, a tak sa to nejak snažia maskovať. Väčšinou sú veľmi impulzívni a konfliktní, čo je asi opakom ideálneho partnera. Niektorí ľudia však takýto “adrenalín” vyslovene vyhľadávajú a s niekým, s kým by sa nemohli stále hádať, by sa až nudili. 

#4 Obrovský vplyv má aj detstvo 

Vzorce správania, ktoré sa naučíme v detstve, ovplyvňujú celý náš život – aj keď si to veľakrát neuvedomujeme. Ak bolo niekomu celé detstvo do hlavy vtĺkané, že musí poslúchať a musí robiť všetko, čo mu rodičia prikážu, s najväčšou pravdepodobnosťou z neho vyrástol submisívny jedinec, ktorí bude dominantných partnerov priťahovať ako magnet. 

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov