Foto: Photo by Marcus Pinho from Pexels

Nie, nie je to žiaden nezmysel.

Život každého z nás má prirodzene tvar sínusoidy, čo znamená, že neprežívame len tie dobré a pekné dní, ale rovnako tak prichádzajú aj tie zlé. Ani tie však nie sú rovnaké a pravdou je, že jeden z nich bude navždy vaším najhorším dňom v živote. Veta “všetko zlé je na niečo dobré” však nie je žiadnym klišé, ale faktom, ktorý je platný aj v tomto prípade.

Je samozrejmé, že na najhorší deň vášho života nikdy nebudete spomínať s radosťou, ale sú tu 3 veci, pre ktoré bol pre vás zároveň aj tým najlepším. Popísal ich portál Addicted2Success.

#1 Prinúti vás to rásť

Ak sa vám stalo niečo vážne s dlhodobými následkami, je isté, že pôjde o skúsenosť, ktorá vám navždy zmení život. Určite budete musieť prekonať počiatočné obdobie smútku a s danou situáciou sa vyrovnať, no hneď potom pocítite neuveriteľný smäd po živote a chuť rásť. Nie je vôbec náhodou, že ľudia najviac zažiaria po najhorších udalostiach vo svojom živote – a to isté sa môže stať aj vám. Stačí počúvať svoju intuíciu a každú jednu príležitosť využiť na svoj rast. 

Photo by MBARDO from Pexels

#2 Prebudí vás to

Až tie najhoršie dni nám veľakrát ukážu, aký je život krátky a nevyspytateľný. Túto skúsenosť preto budete neskôr vnímať ako svoje “prebudenie”, vďaka ktorému ste si uvedomili, že si musíme užívať každý jeden deň, ktorý sme dostali, pretože nikto z nás nemôže ani len tušiť, ktorý bude ten jeho posledný. 

#3 Motivuje vás to

Nepríjemná skúsenosť vás na dosť dlhý čas vytiahne z vašej komfortnej zóny. Vďaka tomu sa však naučíte existovať prevažne mimo nej, a to vás neskôr motivuje k tomu, aby ste vo svojom živote dokázali naozaj obrovské veci. Budete si totiž vedomí toho, že keď ste zvládli ustáť takúto skúšku, dokážete naozaj čokoľvek. 

addicted2success
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov