Foto: Photo by George Becker from Pexels

Vo svojom živote máte niekoho zo všetkých týchto 3 skupín.

Počas svojho života stretneme obrovské množstvo ľudí. Niektorí v ňom zohrajú väčšiu rolu, iní menšiu, niektorí ostanú, iní zas odídu. Na niektorých z nich časom zabúdame, avšak existujú ľudia, na ktorých by sme nemali zabudnúť naozaj nikdy.

Článok pokračuje pod videom ↓

To, a akých ľudí ide, popísal portál I Heart Intelligence. Niektorí z nich sa k vám mlžno nesprávali práve najlepšie, no dali vám hodnotné lekcie, ktoré si so sebou ponesiete po zvyšok života. 

#1 Tí, ktorí tu pre vás boli, keď vám bolo najhoršie

V živote každého z nás prichádzajú obdobia, kedy sa cítime naozaj hrozne. Vtedy sa spravidla rúca všetko, čo sa len dá – vzťahy, práca, zdravie, máme konflikty s rodinou či priateľmi, do toho sa pridajú finančné problémy… Poznáte to. 

Nikdy však nezabúdajte na to, kto presne pri vás stál aj v tých najťažších časoch – a to predovšetkým vtedy, keď nešlo len o niekoľkodňovú záležitosť, ale o naozaj pretrvávajúci problém. Toto sú totiž presne ľudia, ktorým na vás záleží najviac. Nemajú vás radi len vtedy, keď sa usmievate a môžu z vás niečo ťažiť, ale aj vtedy, keď plačete, a musia vás ťahať z kaluže blata. Na týchto ľudí naozaj nikdy nezabúdajte. 

#2 Tí, ktorí sa vám otočili chrbtom, keď ste ich potrebovali najviac

Na druhej strane je ich presný protipól – a to ľudia, ktorí vám ukázali chrbát, keď videli, ako veľmi potrebujete práve ich pomocnú ruku. Bez ohľadu na to, či ide o “priateľa” alebo príslušníka rodiny, niekto takýto sa nájde vždy, keď vám bude ťažko. A pravdepodobne ich bude viac ako tých, ktorí vám budú chcieť pomôcť.

pexels.com

V žiadnom prípade si to však nepripúšťajte ako vašu vinu. Každý sa niekedy ocitne v ťažkostiach – a práve to je moment, kedy zisťujeme, kto sú naši skutoční priatelia, a ktorí sú len falošní “hadi”, ktorým nešlo o nič iné, len o nejaký prospech, ktorí z nás mali v tých najlepších časoch. 

#3 Tí, ktorí vás dostali do problémov

A na záver, nesmieme zabudnúť ani na túto skupinu ľudí. Ľudia, ktorí vás do tých problémov dostali. Či už chtiac alebo nechtiac.  Pri nich je celkom isté, že na nich nezabudnete naozaj nikdy. 

Ako sa s nimi však vysporiadať? Pravdupovediac, je to výhradne na vás. Je len vaším rozhodnutím, či ich zo svojho života navždy vyčleníte, alebo či sa im rozhodnete dať druhú šancu. Univerzálne riešenie či rada platná pre každého neexistuje. Nech sa však rozhodnete akokoľvek, vaše rozhodnutie bude určite správne – pretože ste sa rozhodli na základe toho, čo ste práve cítili. 

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov