Foto: Photo by Eduarda Portrait from Pexels

Tiež vás už unavujú?

Zdá sa vám, že venujete priveľa času a energie ľuďom, ktorí si to vôbec nezaslúžia? Zlou správou je, že to pravdepodobne nebude len zdanie. Tou dobrou je však to, že s tým môžete niečo urobiť – a to hneď teraz. Radí tak aj portál Thought Catalog.

Článok pokračuje pod videom ↓

Možno je vám už zle z tých nesprávnych ľudí. Z ľudí, ktorí sa o vás zaujímajú, len keď niečo potrebujú, len keď chcú oni, alebo len keď to vyhovuje im. Z ľudí, ktorým vôbec nezáleží na vašich záujmoch alebo na tom, čo cítite.

Možno vám už je zle z toho, ako musíte neustále čakať, kým sa ozvú. Možno vás už unavuje neustále im písať a nedostať odpoveď, alebo ju dostať a paradoxne sa po nej cítiť ešte horšie než pred ňou. 

Problémom je, že títo ľudia si myslia, že si nezaslúžite ich úctu a záujem. Že si nezaslúžite ich pozornosť či lásku. A presne podľa toho sa k vám aj správajú. Výborne, berte si z nich príklad. Jednoducho sa k nim začnite správať presne tak, ako oni k vám.

Začnite ich ignorovať a prestaňte sa o nich starať. Ideálne s okamžitou platnosťou.

Prestaňte im písať, prestaňte im volať, prestaňte premýšľať nad tým, čo práve teraz asi robia. Ani oni nepremýšľajú nad tým, čo práve robíte vy. 

Foto: Photo by bruce mars from Pexels

Výhodou je, že takýmto prístupom získate obrovské množstvo času. Investujte ho do seba. Začnite robiť to, čo vás baví, začnite cvičiť, začnite sa viac stretávať s ľuďmi, ktorým na vás záleží. 

Jednoducho začnite viac času venovať sebe a prestaňte ho venovať tým, ktorý si ho nezaslúžia, a ani oň nestoja. Naučí vás to, že ku svojmu šťastnému životu vlastne nikoho iného nepotrebujete. Naučí vás to, že keď sa im prestanete ozývať, ostane jednoducho ticho. Ticho, ktoré je však to najsilnejšou odpoveďou.

Spočiatku možno budete častejšie sami, no nezabúdajte, že je to stále oveľa lepší pocit, než byť v spoločnosti ľudí, s ktorými máte zvláštne “polo-vzťahy”. A hlavne, je oveľa lepšie byť sám, než byť obklopený prázdnymi sľubmi a prázdnymi ľuďmi.

Samozrejme, že každý z nás chce byť milovaný a chce milovať. Každý chce lásku. No ak vám má akýkoľvek vzťah viac brať ako dávať, potom nemáte jediný dôvod zotrvávať v ňom.

Podržte jednoducho tým nesprávnym ľuďom dvere a dovoľte im, aby z vášho života odkráčali. Nezabudnite však za nimi zamknúť.

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov