Foto: pixabay.com

Uvidíte, že sa vám zídu.

Určite ste sa už niekedy ocitli v situácii, pri ktorej ste nevedeli, ako sa zachovať, alebo ste z nej chceli jednoducho čím skôr von. Zvládať takéto nepríjemné momenty vám pomôže 7 nasledovných psychologických trikov.

Článok pokračuje pod videom ↓

7 skvelých psychologických trikov

Podelil sa o ne portál Brightside. 

#1 Keď niekto priveľa rozpráva a vy by ste boli najradšej, keby už konečne zavrel ústa, “náhodou” niečo zhoďte na zem – napr. niečo zo stola alebo peňaženku, ktorú držíte v ruke. Daná osoba “precitne”, uvedomí si, koľko už rozpráva a s najväčšou pravdepodobnosťou stíchne. 

#2 Ak ste nervózni, prežúvajte žuvačku. Telo si totiž bude myslieť, že niečo jete – a jeme predsa iba vtedy, keď sme pokojní a cítime sa dobre. Hladina stresového hormónu tak klesne. 

#3 Keď sa osobne stretávate s arogantnými zákazníkmi či klientmi, umiestnite si napr. do kancelárie či do predajne zrkadlá tak, aby sa videli, keď s vami hovoria. To ich upokojí – nikto predsa nechce vidieť, ako vyzerá naštvaný. 

Photo by Jenna Hamra from Pexels

#4 Keď sa obávate, že s niekým príde k hádke, nesadnite si oproti nemu, ale vedľa neho. Viesť konflikt v takejto pozícii je pre každého maximálne nepríjemné a neprirodzené, debatu preto radšej bude viesť umiernene. 

#5 Ak idete na prvé rande, skúste naplánovať nejakú adrenalínovú aktivitu. Je dokázané, že takýto vzrušujúci zážitok na prvom stretnutí zaručí, že daná osoba sa s vami bude chcieť stretnúť aj po druhýkrát. 

#6 Chcete na niekoho “pritlačiť” a chcete, aby vám v niečom vyhovel, alebo aby vám niečo prezradil? V tom prípade pri očnom kontakte mierne nadvihnite svoje obočie. Ľudí z nejakého dôvodu toto gesto psychicky oslabuje a človek vám tak skôr vyhovie. 

#7 Ak chcete dieťa presvedčiť, aby spravilo niečo, čo nechce, dodajte mu “ilúziu voľby”. Tak napríklad, ak neľúbi brokolicu, spýtajte sa ho, či si prosí 2 alebo 3 kúsky brokolice. Možnosť spraviť “dospelácke rozhodnutie” ho privedie k tomu, aby tú brokolicu napokon zjedlo. 

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov