Foto: Photo by Rafael Barros from Pexels

Zamilovať sa je dnes hotovou výzvou.

Možno si to hovoríte aj vy a možno ste si dokonca po viacerých sklamaniach povedali, že s láskou a so vzťahmi nadobro končíte. Nie ste v tom sami, k podobnému rozhodnutiu sa dnes prikláňa čoraz viac ľudí. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Prečo je to tak? Dôvodov je hneď niekoľko. Popísal ich aj portál Brightside.

#1 Máte pochybnosti

Nedokážete si predstaviť, že by ste do konca života boli už len s jedinou osobou. Pochybujete o tom, či odoláte všetkým nástrahám a možnostiam, ktoré so sebou moderná doba priniesla. 

#2 Máte strach

Máte strach, že aj v akomkoľvek novom vzťahu by ste zopakovali rovnaké chyby, ako v predošlých. Preto sa radšej do žiadneho nepúšťate. 

#3 Máte radi samotu

Byť s niekým vo vzťahu si vyžaduje venovať druhému nielen lásku, ale aj svoj čas a energiu. To však môže byť problém, ak ste si už na samotu nielenže zvykli, ale ak ste sa do nej úplne zamilovali. Ak ste navyše introvertom, extrovertný partner vašu potrebu byť občas osamote jednoducho nemusí pochopiť. 

pexels.com

#4 Vidíte samé negatívne prípady

Hádky, nevera, nezhody, rozchody či rozvody. Ak popremýšľate, vo svojom okolí vlastne možno nemáte ani jeden pár, ktorý by k sebe bol úprimný a v ktorom by boli obaja šťastní – aj naozaj, nielen na sociálnych sieťach. Uveriť v lásku je potom naozaj ťažké. 

#5 Bojíte sa svojich emócií

Láska so sebou prináša šťastie a krásne pocity, ale niekedy aj hnev či smútok. Prirodzene k nej patrí celá škála veľmi intenzívnych pocitov, ktoré už raz, keď do toho spadnete, nedokážete ovládať. To však môže desiť ľudí, ktorí majú radi všetko pod kontrolou. 

#6 Bojíte sa, že stratíte svoju vlastnú tvár

Určite trvalo dlho, kým ste sa stali tým, kým ste dnes. Máte preto strach, že vo vzťahu sa budete musieť neustále prispôsobovať, a že tak stratíte svoju vlastnú tvár. 

#7 Bojíte sa názoru druhých

Rodina, priatelia, kolegovia či susedia – či chcete, či nie, toto sú ľudia, ktorí budú skôr či neskôr váš vzťah posudzovať. Niektorým ľuďom je to absolútne jedno, iní si zas, žiaľ, na názore druhých poriadne potrpia a zo strachu radšej do žiadneho vzťahu nepôjdu. 

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov