Foto: Photo by fotografierende from Pexels

Od niektorých toho viac nečakajte…

Určite by ste bez dlhšieho premýšľania dokázali vymenovať hneď niekoľko ľudí, pri ktorých máte pocit, že ich najväčšou záľubou je ohovárať druhých za chrbtom. Žiaľ, nejde o nč nezvyčajné. Prečo sa títo ľudia správajú tak, ako sa správajú?

Článok pokračuje pod videom ↓

Na ich motívy sa bližšie pozrel portál Learning Mind. 

#1 Majú nízke sebavedomie

Ak by ho niekto nízke nemal, určite nebude venovať ani svoj čas a ani svoju energiu tomu, že niekoho bude ohovoráť za chrbtom. Takíto ľudia sa však vyslovene vyžívajú v hľadaní chýb na druhých – práve to im totiž zvyšuje ich mizerné sebavedomie. 

#2 Žiarlia

Ak vás niekto ohovára za chrbtom, s najväčšou pravdepodobnosťou máte niečo, po čom dotyčná osoba iba túži. Skvelá kariéra, šťastný vzťah či čokoľvek iné – takíto ľudia sa s vami budú jednoducho stále porovnávať a znenávidia vás za každé stebielko vo vašej záhrade, ktoré je zelenšie ako to ich. 

pexels.com

#3 Sú negatívni

Pozitívni ľudia sa budú, prirodzene, radšej venovať niečomu úplne inému. Negatívni ľudia však milujú drámy a ten adrenalín, keď vás s niekým môžu poriadne poohovárať za vaším chrbtom. Presne takéto je však ich vnímanie – nikdy vás za nič nepochvália. Vo všetkom sa vždy sústredia len na to zlé. 

#4 Zdieľaná “záľuba”

Niekto rád číta, iný pracuje, ďalší športuje, a niekto jednoducho rád ohovorára. A žiaľ, ako všetci vieme, táto vlastnosť dokáže ľudí poriadne zblížiť. Nech to znie akokoľvek bizarne, je to jednoducho spôsob, akým si niektorí ľudia hľadajú nových priateľov. 

#5 Vyhľadávajú pozornosť

Či sa nám to páči alebo nie, ľudí zväčša zaujímajú tie negatívne veci. Človek, ktorý ohovára, preto vie, že všetka pozornosť sa bude aspoň na chvíľu sústrediť naňho – a veľmi rád si to užije. 

learningmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov