Odhaduje sa, že tripofóbiou trpí až 20% ľudí.

Avšak po tom, čo istá Bridgette Trevino zverejnila na svojom Facebooku a Instagrame tento post, zdá sa, že počet týchto ľudí závratne narástol. Niet sa čomu čudovať. Na svete (dúfame) niet človeka, ktorému by bol pohľad na túto fotografiu príjemný…

Článok pokračuje pod videom ↓

Však posúďte sami. Tento príspevok môže vyvolať naozaj čokoľvek, vrátane záchvatov paniky, nevoľnosti či nespavosti.

A teraz späť k tripofóbii, počuli ste už tento výraz? Ide o fóbiu z malých otvorov, alebo jednoducho strachu z malých dier, ktoré sú umiestnené blízko pri sebe. Teraz už asi rozumiete tomu, prečo si začali tisícky ľudí myslieť, že tripofóbiou trpia.

Máme pre vás ale jednu dobrú správu – fotografia NEZOBRAZUJE realitu. Bridgette je totiž neuveriteľne šikovnou make-up artistkou, ktorá sa zameriava na špeciálne efekty.

Pochopiteľne, keďže ľuďom sa zdá byť táto fotografia vyslovene nechutná (a ona takou naozaj je), začali účet Bridgette nahlasovať. Nie každý totiž vedel, že ide len o druh umenia.

Bridgette sa tiež vyjadrila, že dostala množstvo útočných správ, v ktorých jej ľudia vyčítali, že im spôsobila záchvaty paniky či nevoľnosť. Ako sama hovorí, na jednej strane jej je to ľúto, na druhej strane je to pre ňu kompliment, nakoľko to znamená, že svoju prácu odviedla naozaj excelentne.

Aby ste verili, že šlo naozaj len o šikovný trik, pripájame vám aj toto “chutné” video, ktoré zobrazuje odstránenie “deravej ruky”.

View this post on Instagram

Trypophobia removal #notreal

A post shared by AlterswitchFX (@alterswitchfx) on

Tak, čo poviete, trpíte už tripofóbiou aj vy?

Pozri aj: Thalasofóbia – Ak máte zlý pocit z týchto obrázkov, mali by ste o sebe vedieť, že trpíte touto fóbiou

indy100
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov