Niektoré rady sú naozaj geniálne. Naučia vás, že naozaj nemá zmysel trápiť sa kvôli maličkostiam.

Mnohí ľudia, ktorí majú už obdobie mladosti dávno za sebou, tvrdia, že keby sa dal vrátiť čas, prešli by si túto etapu života ešte raz. Už však s tými skúsenosťami, ktoré majú, pretože sa vedia na každodenné problémy pozerať zrelším pohľadom. Na(ne)šťastie, životná skúsenosť druhého je neprenosná. Väčšinu si musíme všetko zažiť na vlastnej koži. To nám však nebráni inšpirovať sa radami druhých.

Článok pokračuje pod videom ↓

V tomto prípade ženy, ktoré sú už v zrelom veku na svojich sociálnych sieťach prezradili, čo by poradili svojej mladšej, dvadsaťročnej verzii. Vybrali sme pre vás tie najgeniálnejšie odpovede.

 #1 Mám už 62. Prekvapivo mám viac sily a kreativity, než kedykoľvek predtým. Starnutie nie je taký strašiak, akoby sa zdalo. 

#2 Odíď už po prvej lži. 

Photo by Sascha Berner on Unsplash

#3 Nenaháňaj sa za niekým, kto ťa nechce. Tak budeš neustále žobrať o jeho pozornosť. Láska sa nedá vynútiť. Choď tam, kde chceš ísť, rob vlastné rozhodnutia a najmä nečakaj na niekoho, kto sa ťa spýta, čo chceš robiť. To musíš vedieť sama. Musíš však poznať svoju hodnotu. 

#4 Zlí chlapci“ nie sú v skutočnosti sexy. Sú to nezodpovední a skutočne zlí ľudia, ktorí ťa rania. Pamätaj na to.

#5 Odlož si viac peňazí, viac cestuj, nauč sa povedať NIE a častejšie hovor, čo cítiš. 

Photo by Aditya Saxena on Unsplash

#6 Všímaš si to sebavedomie, ktoré ide zo starších žien? Často pramení z vyčerpania, ktoré vzniká z toho, že sa stále snažíš byť tá najlepšia. Až sa jedného dňa prestaneš snažiť. Len to skús. Uvoľni sa. Ak to neprichádza, pravdepodobne ešte nie si taká vyčerpaná, aby si to dokázala.

#7 Prestaň sa snažiť o to, aby si urobila šťastných všetkých navôkol. Vlastnenie vecí ťa neurobí šťastnou. Dávaj si pozor aj na príbuzných. To, že vás spája pokrvný zväzok neznamená, že nemôžu byť pre teba toxickí.

#8 Častejšie buď nahá. Po štyridsiatke už nebudeš mať také telo.

Photo by Laura Marques on Unsplash

#9 To, ako sa cítia druhí a či sa urazia, to skutočne nie je tvoj problém.

#10 Zapamätaj si, že tvoj inštinkt neklame.

#11 Zapamätaj si každý kompliment. Dobre ti to padne vo chvíľach, keď ti bude najhoršie. Každú prácu, ktorú napíšeš, si podpíš svojím menom. Len tak zabrániš tomu, aby sa z nej nestal plagiát.

#12 Manželstvo nie je synonymom pre šťastie a pohodu. Takmer celý deň stráviš na nohách, preto investuj do dobrých topánok.

Photo by Dakota Krupp on Unsplash

#13 Odlož si viac peňazí. Nikdy nevieš, kedy ich budeš potrebovať. Neboj sa odísť zo situácií, ktoré sú pre teba zdrojom stresu.  Vyhľadaj terapeuta. Nauč sa byť ženou s nadhľadom. Uľahčí ti to život.

#14 Choď dopredu a neboj sa pýtať. To najhoršie, čo sa ti môže stať je to, že dostaneš zápornú odpoveď. A to v pohode prežiješ.

#15 Odpusť si a nevyčítaj si chyby, ktoré si urobila. Nie sú to chyby, ale skúsenosti. A z toho môžeš čerpať. Už je zbytočné sa naďalej bičovať.

#16 Prestaň si pýtať povolenie od chlapa, ktorý za to nestojí. 

#17 Prestaň sa trápiť pre maličkosti.

Veríme, že tieto skvelé rady od skúsených žien nakopnú aj vás.

Pozri aj: Každá silná žena raz bola iba slabým dievčaťom, ktoré samo sebe povedalo: “Nikdy viac.”

boredpanda
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov