Nie je to vaša vina. Jednoducho ste chceli viac a tak sa to stalo.

Predstavte si dvoch úplne rovnakých ľudí kráčajúcich rovnakou cestou. Dobre, možno nie sú až tak rovnakí, každý z nich má rád niečo iné. Každý sa vyvíja a rastie svojím spôsobom. Do určitého bodu rastú spolu, no napokon príde zlom, od ktorého rastie už iba jeden a ten druhý zostáva rovnaký. A to je presne ten moment, keď si prestávajú rozumieť. Je vám to známe? Nuž, možno sa niečo podobné stalo aj vo vašom vzťahu.

Článok pokračuje pod videom ↓

Aké sú znaky toho, že aj vy ste prerástli svojho partnera?

#1 Chcete od života iné veci, ako on/a

Ak máte pocit, že chcete od života alebo od vášho vzťahu niečo viac, no váš partner je spokojný s tým, ako to je, potom to môže byť prvý zo signálov toho, že ste ho prerástli. Začať bývať spolu, mať deti či dokonca vystrojiť svadbu sú veci, nad ktorými často premýšľate a už dávno pre vás nie sú tabu. Cítite sa byť pripravení začať žiť svoju budúcnosť, no je ťažké spolu kráčať touto cestou, ak vidíte, že váš partner ešte pripravený nie je.

#2 Cítite, akoby ste sa museli kvôli nemu/nej obmedzovať

Zrazu máte pocit, akoby vám narástli krídla. Chcete preletieť ponad šíry svet. Chcete toho veľa vidieť a zažiť. Vyzerá to tak, že ste sa prestali všetkého báť a chcete v živote trochu zariskovať. Viete, že sa to nemusí podariť, ale aj tak to chcete skúsiť. Konečne ste si nastavili nejaké ciele a chcete ich splniť, nech sa deje čokoľvek. Je to akoby okolo vás praskla tá bublinka s názvom „komfort“ a vy sa už nechcete ďalej obmedzovať – v ničom. Ale pokiaľ to váš partner nedokáže pochopiť, pokiaľ nechce, aby ste rástli, potom je už pravdepodobne neskoro, pretože tak či tak ste ho už prerástli.

unsplash.com

#3 Máte rozdielne záľuby

Možno sa vám tá rozdielnosť vo vašom vzťahu spočiatku páčila. Možno ste si mysleli, že je to tak dobre, že možno práve vďaka tomu si tak dokonale rozumiete. Ale či chcete alebo nie, váš vzťah musel prísť (alebo ešte len príde) raz do takého bodu, kedy vám to už nebude stačiť a stane sa to skôr prekážkou, než výhodou. Presne tak, ako sa vyvíjate vy, tak sa vyvíja aj všetko okolo vás. Vaše ambície, vaše ciele, vaše záľuby a rovnako aj ľudia. No ak niekto popri tom „zaspí na vavrínoch“ a bude sa všemožne brániť tej zmene, potom to rozhodne nie je vaša chyba.

#4 Zmenili sa aj vaše priority

Je to akoby ste obaja žili v odlišných časových pásmach. Jeden z vás sa sústredí na prítomnosť, zatiaľ čo ten druhý na budúcnosť. Kým jeden z vás plánuje dopredu a plánuje vo veľkom, ten druhý nemá nijaké dlhodobé plány. Jeden z vás premýšľa, ako ušetriť peniaze, zatiaľ čo ten druhý sa stará iba o to, aká je vaša momentálna situácia. Jeden z vás už potrebuje niečo viac, zatiaľ čo ten druhý nie. A to je hlavná príčina toho, prečo to vo vašom vzťahu možno prestáva fungovať. Pretože jeden prerástol toho druhého.

Na záver už iba treba dodať, že aj keď sú vám tieto štyri znaky poriadne známe, neunáhlite sa. Nemusíte sa s vaším partnerom hneď rozchádzať. Čo tak ho popudiť k tomu, aby rástol s vami? Za pokus predsa nič nedáte.

unsplash.com

Pozri aj: 6 žien prezradilo, aké najväčšie lekcie z lásky sa naučili v roku 2018

elitedaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov