Foto: pixabay.com

Riadite sa nimi vo svojom vzťahu?

Ak zatiaľ nie, určite by ste sa nimi mali minimálne inšpirovať. Ide totiž o rady, ktorými sa riadia tie najšťastnejšie páry. Tieto 4 veci totiž robia úplne inak ako drvivá väčšina párov, u ktorých zvyčajne skôr či neskôr dôjde k rozchodu. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Tieto 4 veci, ktoré robia tie najšťastnejšie a najzamilovanejšie páry inak, popísal portál Your Tango.

#1 Vedia, že pocit bezpečia je najdôležitejší

Väčšina ľudí si myslí, že najintímnejším prejavom je vo vzťahu intímne zblíženie, tak to ale nie je. To, čo je v tejto oblasti úplne najviac, je dať partnerovi pocítiť, že je v bezpečí, a že sa nemusí ničoho obávať. Existujú desiatky spôsobov, ako to môžete spraviť — niekedy postačí pevné objatie, inokedy zas slovné ubezpečenie. Nič ale nedokáže vzťah upevniť viac. 

#2 Vo všetkom spolupracujú

Tie najšťastnejšie páry medzi sebou nemajú žiadne tajomstvá a nič si pred sebou netaja. Vo všetkom a na všetkom spolupracujú — či už ide o ich súkromný, alebo o ten pracovný život. Vedia, čo sa v ich životoch odohráva, a navzájom sa podporujú. 

Photo by Luis Fernandes from Pexels

#3 Majú spoločné ciele

Veľa dvojíc si to hlavne v začiatkoch vzťahu neuvedomí, ale mať spoločné ciele je niečím, čo je absolútnou nevyhnutnosťou. Ak sa totiž budú rozchádzať vaše ciele, budú sa rozchádzať aj vaše predstavy o budúcnosti, a budovať ju tak spoločne je úplne nemožné. Samozrejme je to vždy aj o hľadaní kompromisov a o dohodách. Dôležité ale je, aby sa ani jeden z vás nikdy necítil ukrivdene, ublížene alebo dokonca tak, že on je ten, ktorý musí neustále robiť nejaké ústupky. 

#4 Navzájom sa rešpektujú

Rešpekt je jednou z najcennejších vecí, ktoré niekomu môžete darovať. Keď svojej polovičke poviete, kde ste, s kým ste, a kedy prídete domov, nie je to kontrola, ale práve spomínaný rešpekt. Ten sa dá, samozrejme, prejavovať aj mnohými ďalšími spôsobmi a je len na vás, ktorý z nich si vyberiete. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov