Photo by Ramil Ugot from Pexels

Mať takýchto 4 priateľov je na nezaplatenie.

Hovorí sa, že dobrý priateľ má cenu zlata. Nejde vôbec o to, koľko tých priateľov máte, ale o to, ako si s nimi rozumiete. Ku šťastiu vám absolútne postačia títo štyria.

Článok pokračuje pod videom ↓

4 typy priateľov, ktoré by mal mať v živote každý z nás, popísal portál I Heart Intelligence. 

#1 Ten, ktorý počúva

Niekedy je tou najlepšou terapiou to, keď nás niekto dokáže vypočuť. Veľakrát totiž nepotrebujeme ani tak poradiť, ako dostať zo seba všetko von. Práve v takýchto chvíľach je priateľ, ktorý dokáže pozorne počúvať, na nezaplatenie. 

#2 Ten, ktorému môžete veriť

Mať v živote aspoň jedného človeka, ktorému môžete na 100 % veriť, je naozaj na nezaplatenie. Pri takomto človeku viete, že mu môžete povedať čokoľvek, a ostane to v bezpečí – bez toho, aby sa to skôr či neskôr dozvedel ktokoľvek ďalší. 

Photo by Felix Rostig on Unsplash

#3 Ten, s ktorým je zábava

Niekedy sa nepotrebujete, resp. nechcete nikomu zveriť, nepotrebujete radu, a nechcete ani vypočuť. Chcete sa jednoducho len poriadne zabaviť. A práve pre takéto situácie je skvelé mať aj priateľa, s ktorým je vždy zábava, a vždy dokáže vymyslieť niečo, čo vás nielen zabaví, ale predovšetkým pritom prídete na iné myšlienky.

#4 Ten, ktorý je rojko

A v neposlednom rade, každý človek by mal mať nejaké sny. Ak sa snívať bojíte, nie je nič lepšie, ako porozprávať sa s tým priateľm, ktorý sníva vo veľkom, a vidíte, že sny sa mu aj darí jeden za druhým dosahovať. Takíťo ľudia sú vždy obrovskou motiváciou a hoci len krátky rozhovor s nimi vás dokáže poriadne nakopnúť. 

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov