Foto: Photo by wendel moretti from Pexels

Máte pocit, že v poslednej dobe vás všetko rozcíti?

Na tom byť v zdravej miere emotívny nie je vôbec nič zlé – práve naopak. Je to aspoň dôkazom toho, že sme cítiace bytosti. Niekedy sa vám však možno zdá, že tých emócií máte až priveľa, alebo že vás už rozcíti naozaj všetko. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak sa to deje aj vám, dôvodom môže byť aj týchto 5 prekvapivých vecí. Popísal ich portál Your Tango.

#1 Genetika

Po svojich predkoch nededíme len výzorové črty, ale veľakrát aj povahové vlastnosti. Dokázala to aj istá štúdia, ktorá dospela k tomu, že na niektoré emócie máme jednoducho genetické predispozície. Ak je teda niekto z vašich rodičov až príliš emotívny, nemôžete sa čudovať, ak to “preskočilo” aj na vás. 

#2 Nedostatok spánku

Spánok je absolútny základ všetkého. Ak ho nemáte dosť, problémy s fungovaním bude mať nielen vaše telo, ale aj vaša psychika. Dokázala to aj táto štúdia, ktorá zistila, že nedostatok spánku v nás vyvoláva náchylnosť na negatívne emócie. 

#3 Úzkosť

Ak sa u vás nadmerná emotívnosť vyvinula zrazu, na mieste je tiež zvážiť to, či sa u vás nemohla rozvinúť úzkostná porucha. Prítomných však v tomto prípade býva aj viac symptómov. 

Photo by Sharon McCutcheon from Pexels

#4 Nadmerné užívanie alkoholu

Ďalšia zaujímavá štúdia poukázala na to, že ak si radi pripijete, a z príležitostných štrngnutí sa stane zvyk, je to opäť problém nielen pre vaše telo, ale aj pre vaše psychické zdravie. Dlhodobé užívanie alkoholu totiž môže viesť aj k prehnanej emotívnosti. 

#5 Ste vysoko citlivá osoba

Možno sa ale nenachádzate ani v jednom z týchto bodov. V takom prípade možno jednoducho budete hypersenzitívnou osobou, na čom však nie je vôbec nič zlé. So všetkým sa dá pracovať a skôr či neskôr zistíte, že vlastnosti, ktorými disponujete, môžete využiť vo svoj prospech. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov