Foto: Photo by Chewy on Unsplash

Na dôležité veci zabúdame čoraz častejšie.

Každý by chcel byť v živote šťastný a úspešný, veľakrát si však myslíme, že je to veľmi náročné. Pravda je však väčšinou iná – nie je to nič náročné. Problém je skôr v tom, že veľakrát zabúdame na tie najjednoduchšie veci – ako napríklad na tieto.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ich prehľad priniesol portál Learning Mind.

#1 Naše slová musia korešpondovať s našimi skutkami

Povedať niečo je vec jedna, no riadiť sa tým je vec druhá. Veľa ľudí má plné ústa najrôznejších prísľubov, no pokiaľ dôjde k ich realizácii, nastáva problém. Základom šťastného a úspešného života je preto hovoriť len to, čo dokážeme aj reálne splniť a hlásať len také hodnoty, ktorými sa v živote skutočne aj sami riadime. Práve to je kľúčom nielen k šťastiu, ale aj k úspechu.

#2 Šťastie a úspech nejdú ruka v ruka

Je normálne, ak nám úspech prinesie šťastie, no to neznamená, že šťastie nemôžeme mať aj bez neho. Ako sa totiž hovorí, „nie každý deň je nedeľa“, a nie každý deň sa nám bude dariť. Prídu aj obdobia, kedy nám bude úspech možno na míle vzdialený, no aj v tieto dni treba pamätať na to, že existujú desiatky vecí, za ktoré by sme mali byť vďační, a ktoré by nam mali robiť radosť – ako napríklad rodina, zdravie či priatelia. Kto chce, dôvod na radosť si stále nájde.

Photo by Daria Shevtsova from Pexels

#3 Náš život by mal byť „diverzifikovaný“

O diverzifikácii sa hovorí predovšetkým v súvislosti s peniazmi, kedy to znamená, že človek by mal mať viacero zdrojov príjmu, a nemali by sme byť odkázaní len na jeden – aby sme sa v prípade, že sa niečo stane, neocitli v náročnej situácii. Takto by to však malo platiť aj v živote, a toto pravidlo znamená, že by sme nemali žiť len pre jedinú životnú oblasť (napr. pre prácu), ale mali by sme žiť v rovnováhe. Radosť by nám jednoducho malo robiť viacero vecí.

#4 Život by nemal byť zložitý

My, ľudia, sme už raz jednoducho taký. Keď je niečo jednoduché, začíname byť podozrievaví, a veci si tak niekedy sami komplikujeme. Tohto zlozvyku by sme sa však mali zbaviť, pretože platí, že čím jednoduchší život človek žije, tým je šťastnejší. Nebojte sa preto všetko si zjednodušiť čo najviac, a nemajte kvôli tomu výčitky.

learningmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov