Autor fotky: Olya Kobruseva na Pexels

Vo vzťahu musia byť prítomné všetky 3.

Zrejme každý z nás bude súhlasiť tým, že žiaden vzťah nemôže fungovať bez prítomnej chémie. Vedeli ste ale, že čo sa nej týka, existujú až 3 druhy chémie, ktoré sú korením každého vzťahu a nemali by chýbať naozaj v žiadnom?

Článok pokračuje pod videom ↓

Tieto 3 elementárne typy chémie popísal aj portál The Minds Journal. 

#1 Fyzická

Fyzická chémia je absolútnym základom a je zárukou toho, že partneri sa navzájom považujú za fyzicky príťažlivých. Je to pre rozvoj lásky a vzťahu celkovo nevyhnutné, avšak žiaden vzťah nebude fungovať na 100 %, keď je jeho jediným princípom.

Najsilnejšie ju pocítite v začiatkoch vzťahu, kedy ešte ostatné typy chémie nemusia byť úplne prítomné, alebo minimálne viditeľné. Je však potrebné pracovať na tom, aby nevyprchala.

Photo by Luis Fernandes from Pexels

#2 Intelektuálna 

Fyzická chémia je skvelá, ale vzťah nikdy nebude fungovať bez chémie intelektuálnej. Jej základom je, že s vaším partnerom si sadnete aj po tej intelektuálnej stránke, čo znamená, že budete mať viacero spoločných záujmov a predovšetkým spolu budete schopní komunikovať celé hodiny. 

Vaše rozhovory budú vždy plynúť plynule a navzájom sa budete mentálne stimulovať. Je napríklad nemožné, aby dlhodobo fungoval vzťah, v ktorom má muž túžbu neustále sa posúvať ďalej a vzdelávať, zatiaľčo partnerka je závislá na sledovaní seriálov či reality show, ktoré nie sú žiadnym mentálnym stimulom. 

#3 Spirituálna

V neposlednom rade je absolútne nevyhnutné aj to, aby ste si so svojou polovičkou sadli aj po spirituálnej stránke. Keď sa to stane, v istom momente si uvedomíte, že život vidíte cez veľmi podobnú existenciálnu optiku.

Dôležitým znakom spirituálnej chémie je aj to, že máte rovnako nastavené hodnoty a máte rovnaký názor na pojmy ako láska, lojalita, úspech a podobne. Navzájom sa inšpirujete a cítite, že ste našli doslova svoju spriaznenú dušu. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov