Foto: pexels.com

Začína vás vo vzťahu trápiť stereotyp?

Je prirodzené, že asi po roku sa začnete na partnera pozerať inými očami. Bláznivá zaľúbenosť už o takomto čase pominula a všetko vidíte reálnejšie a triezvejšie. Pre niekoho je to príležitosť na rast, iní však vtedy upadajú do stereotypu, ktorý dokáže potopiť aj ten najsilnejší vzťah.

Článok pokračuje pod videom ↓

Aby sa to nestalo aj vám, pomôžte si pravidlom 2-2-2, o ktoré sa podelili užívatelia populárnej siete Reddit. Pýtate sa, o čom toto pravidlo je? V zásade je to veľmi jednoduché. Jeho dodržiavanie spočíva v tom, že:

  • každé 2 týždne si vyhraďte 1 deň, kedy budete mať po celý deň spoločný program,
  • každé 2 mesiace si doprajte spoločný víkend, kedy nebudete nič riešiť a budete sa sústrediť len jeden na druhého,
  • každé 2 roky si doprajte spoločný týždeň voľna a robte spolu to, čo vám len srdce ráči.

Ide pritom samozrejme len o odporúčania, neznamená to, že takýto program si nemôžete dopriať aj častejšie. Ide len o minimum, pretože ani to mnohé páry nedodržiavajú – ako potvrdili aj výskumy, predovšetkým v období narodenia dieťaťa. 

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Páry, ktoré sa týmto pravidlom riadia, hovoria, že si ho pokojne môžete zmeniť aj na 1-1-1, 2-1-1 či 2-1-2. Jednoducho ho prispôsobte svojim časovým či finančným možnostiam. Takisto však potvrdili, že táto metóda im pomohla utužiť vzťah – jednak preto, že spolu trávili viac romantických chvíľ, ale aj preto, že pri plánovaní nových “rande” sa mali vo vzťahu opäť na čo tešiť. 

Je teda len na vás, ako si toto pravidlo prispôsobíte, a či mu dovolíte, aby do vášho vzťahu vnieslo novú iskru. Za pokus to však určite stojí, čo poviete? 

reddit, brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov