Foto: Photo by Yohann LIBOT on Unsplash

Začať môžete hneď dnes.

Hovorí sa, že ráno robí deň. Je to skutočne pravda – to, ako vyzerajú naše rána, má výrazný vplyv na celý deň, aj keď si to veľakrát neuvedomujeme. Ako teda už zrejme tušíte, niekoľkokrát odkladať budík, ešte so zalepenými očami si otvoriť Facebook či Instagram, nestihnúť raňajky a meškať nie je práve dobrý začiatok dňa.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako ho teda začať správne? Portál Your Tango radí, že každé ráno by ste mali začať tým, že si položíte 3 otázky. 

Miesto toho, aby sme svojmu mozgu i telu zaželali “dobré ráno”, ich väčšinou okamžite zavalíme úkonmi, ktoré nám hneď zrána vysajú energiu. Problémom však je, že keď začneme svoj deň zle, vo väčšine prípadov bude zlý celý. 

Po celý deň tak môžete mať pocit, že nielen nad svojím telom a nad svojou mysľou, ale ani nad svojím životom nemáte žiadnu kontrolu, čo môže byť poriadne frustrujúce. Čo by ste povedali nato, keby ste si do svojho života zaviedli nový, ranný rituál? Zaberie vám len 1-2 minúty, no zmeniť môže naozaj veľa. 

Photo by Joel Overbeck on Unsplash

Keď sa prebudíte, zostaňte ešte ležať v posteli – bez toho, aby ste do rúk brali svoj telefón či bez toho, aby ste si utekali po šálku kávy. Ponorte sa do svojej vlastnej mysle a odpovedzte si na 3 nasledovné otázky:

  • Ako sa dnes chcem cítiť?
  • Čo chcem dnes dokázať?
  • Kým chcem dnes byť?

Ak si na ne odpoviete, okamžite získate pocit kontroly nad svojím vlastným životom. Svojim odpovediam môžete počas dňa prispôsobovať úplne všetko, čo spravíte, a do čoho sa pustíte. Budete mať jednoducho pocit, že všetko, čo robíte, má nejaký zmysel, a robíte to predovšetkým pre seba. 

Tieto 3 otázky samozrejme na počkanie nevyriešia všetky vaše životné problémy, no dodajú vám silu reagovať aj na menej príjemné udalosti, s ktorými sa stretnete. Doprajte si každé ráno niekoľko sekúnd na to, aby ste si na ne odpovedali a sledujte, ako sa váš život začne meniť. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov