Ak máte radi animáky, ktoré vám len tak nevyfučia z mysle, nenechajte si ujsť krátky film Lili, ktorý rozhodne stojí za pozornosť.

Animované filmy sú skvelé. Najmä tie, ktoré krátko a výstižne vystihnú podstatu toho, čím si prechádzame mnohí. Pri ich pozeraní budete mať príjemný pocit z toho, že nie ste sami, kto sa borí so zdanlivo neriešiteľným problémom. Ako Lili. Postavička, ktorá síce nepovie ani slovo, no i tak má jej nemá výpoveď nevyčísliteľnú hodnotu.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ruku na srdce. Koľkokrát počas dňa sa vraciate do minulosti? Myseľ nám pripomína bolestivé skúsenosti i chvíľkové okamihy šťastia, ktoré nás spájajú s tým, čo sa nedá vrátiť späť. Ak sa však chcete vo svojom živote pohnúť ďalej, musíte nechať minulosť spať. Už bola, poučili sme sa z nej a môžeme byť za ňu vďační, pretože bez nej by sme neboli tam, kde sme.

Ale nevracajme sa k nej. Žime tu a teraz. Pretože čas, ktorý venujeme vyťahovaniu minulosti z rukáva, sa už viac nedá vrátiť späť. Pozrite sa na príbeh o Lili. Autormi tohto jedinečného videa sú Hani Dombre a Tom Kouris, ktorým sa dokonale podarilo vystihnúť emocionálnu búrku a nostalgiu, ktorú určite aspoň raz zažil už každý z nás. Hlavná postavička Lili však nakoniec dospela k poznaniu, dokážete to aj vy?

Minulosť je passé. Nedovoľme, aby negatívne ovplyvňovala nielen našu prítomnosť, ale i budúcnosť.

Pozri aj: Nič výstižnejšie ste už dávno nevideli. Toto niekoľko minútové animované video vám ukáže, aká skazená je dnešná spoločnosť

psychology-spot
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov