Foto: Photo by Long Truong on Unsplash

Vzťah s introvertom je úplne iný, než vzťah s extrovertom.

Nikde samozrejme nie je napísané, že vo vzťahoch sú len introverti s introvertmi, a extroverti s extrovertmi, práve naopak. Aj tieto protipóly dokážu vytvoriť krásny, harmonický a pevný vzťah. Ešte predtým, ako sa preň rozhodnete, by ste však o vzťahu s introvertom mali niečo vedieť. To, čo ho charakterizuje najviac, popísal portál Thought Catalog.

Článok pokračuje pod videom ↓

Introverti túžia po tom, aby ste im venovali čas. Chcú s vami prežiť lenivé nedeľné dopoludnie, ale aj jesennú štvrtkovú búrku. Dajú vám svoje srdce na dlani, no želajú si, aby ste to isté spravili aj vy. Chcú, aby ste im počas tej štvrtkovej búrky rozprávali o svojich snoch, túžbach a želaniach. 

Introverti túžia po vašom pochopení. Chcú, aby ste pochopili ich denné snívanie a chaotické srdce. Chcú, aby ste ich na večierku či na oslave chytili za ruku, a so srdečným úsmevom na tvári povedali, že je čas ísť domov. Bez toho, aby vám to naznačili – pretože vidíte, že ich to už unavuje. 

Photo by Thanh Tran on Unsplash

Introverti túžia po tom, aby ste pochopili, že niekedy jednoducho potrebujú čas či večer len sami pre seba. Nie preto, že by vás nemilovali – to vôbec.Potrebujú len tráviť čas iba so svojím “ja”, bez toho, aby ste si mysleli, že ste urobili niečo zlé.

Introverti túžia po tom, aby vám mohli robiť radosť prejavmi svojej lásky. Pretože keď milujú, milujú naozaj hlboko. A úprimne. A veľmi radi a veľmi často vám to aj dajú pocítiť. Sú to presne tie drobné okamihy, kedy vám dajú do rúk svoju obľúbenú knihu. Keď sa pri vás po prvýkrát rozplačú pri filme. Keď ostanú celú noc hore len preto, aby sa s vami mohli rozprávať, a spoznávať vašu dušu. 

Toto sú veci, po ktorých túžia najviac. A ak im ich dáte, zažijete najkrajší vzťah vášho života. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov