Väčšina ľúbostných vzťahov sa rozpadne za relatívne krátky čas. Čo sa však dá robiť, aby tak neskončil aj ten váš?

Láska je tá najsilnejšia vec – keď je hlboká a skutočná. Tá, ktorá sa dotýka vnútra človeka však nemá s chvíľkovou zamilovanosťou nič spoločné. Je to niečo, čo prekoná všetky nástrahy, dokonca i zub času. Práve tento druh lásky inšpiroval mnohých umelcov a básnikov. Väčšina čerstvých milostných vzťahov však stroskotá za pomerne krátky čas. Viete, v čom je hlavná príčina tohto zlyhania?

Článok pokračuje pod videom ↓

Najprv sa skúsime vrátiť na samotný začiatok. Ak ste s niekým začali chodiť, určite ste si všimli, že ste sa naňho snažili čo najviac zapôsobiť. Snažili ste sa byť lepším človekom, splniť mu všetko, čo ste mu videli na očiach. A to je podľa odborníkov najväčšia chyba.

Bojíme sa straty partnera.

Preto už od začiatku vzťahu robíme všetko, aby sme sa mu zapáčili a tým prestávame byť sami sebou. Možno sa budeme tváriť, že sa nám páči futbal či určitý druh hudby, ktorú v skutočnosti nemôžeme ani vystáť. V záujme lásky sa púšťame do hry. A práve na to môžeme škaredo doplatiť.

Je to vyčerpávajúce

Photo by crew on Unsplash

Podľa odborníkov, hrať rolu iného človeka a nebyť sám sebou je veľmi vyčerpávajúce. Po čase nás to jednoducho prestane baviť. Preto môže byť partner zrazu nemilo prekvapený, že nás „zrazu“ prestane zaujímať futbal či odmietneme ísť na koncert metalovej skupiny. To môže viesť k obojstrannému sklamaniu.

Ak chcete niekoho skutočne zaujať a vypestovať si vzťah založený na obojstrannej láske a dôvere, buďte sami sebou. Ak vás partner skutočne miluje, zaľúbi sa do vášho skutočného ja, nie do zidealizovanej verzie.

Pozri aj: Veľký vekový rozdiel, iná rasa či rovnaké pohlavie. Týchto 10+ ilustrácií je dôkazom toho, že láska prekoná všetko

psychologyhacker
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov