Ak chcete so svojím partnerom komunikovať otvorene a vyťažiť z rozhovoru maximum, majte na zreteli túto kľúčovú vec.

Muži sú z Marsu a ženy z Venuše. Preto pre vzájomné fungovanie treba zvoliť úplne odlišné prístupy. Ak vás zaujíma, aká vec je u mužov kľúčová, čítajte ďalej. Možno budete i vy prekvapení zistením expertov.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ženy sú nastavené úplne inak ako muži. To je zrejmé. A práve z nepochopenia vzájomných rozdielov vzniká mnoho konfliktov. Zatiaľ čo ženy sú viac-menej schopné otvorene sa porozprávať kedykoľvek, muži musia mať na otvorený rozhovor chuť. A tú musí žena na základe svojej empatie vycítiť. Aspoň tak to tvrdia poprední psychológovia.

Muži sa vedia držať len jednej línie

Photo by Andrew Neel on Unsplash

Nežnejšia polovička je v skutočnosti silnejšia, než by ste si mysleli. Dokáže počúvať partnera, popritom odpovedá na e-maily a uvažuje nad tým, čo bude na večeru. Od prírody sme tak nastavené, že zvládame naraz viacero činností. Muži sa však vedia skutočne sústrediť len na jednu vec. Ak chcete, aby vás počúvali, nesmú mať v rukách telefón, ani byť zaujatí žiadnou zdanlivo banálnou činnosťou. To je jedna z vecí, na ktorú musíte brať ohľad. To však nie je všetko. Ideme ďalej.

To najdôležitejšie je vnútorný stav

Photo by Ilie Micut-Istrate on Unsplash

Máloktorému mužovi sa chce púšťať do hlbokého rozhovoru, keď je unavený, nervózny, hladný alebo má plnú hlavu pracovných povinností. To všetko mu na nálade nepridá. Ak chce jeho partnera riešiť konflikt, ktorý mala s jeho mamou, bude musieť počkať, kým aspoň trošku splní požiadavky tela a kým mu z hlavy vyšumia všetky nepotrebné myšlienky.

Práve vtedy je čas na dôverný rozhovor. A ako sa to dá rozpoznať? Presný čas na to vám nikto nepovie, treba sa riadiť vnútorným pocitom. Ak sa naučíte adekvátne a v správny čas vyjadrovať svoje emócie, posilníte tým svoju emocionálnu inteligenciu. Našťastie je to schopnosť, ktoré sa dá časom vycibriť do úplného majstrovstva.

Komunikujte vtedy, keď sa obaja cítite vnútorne čo najlepšie

Photo by Camila Cordeiro on Unsplash

Práve toto by malo byť kľúčové pravidlo všetkých vzťahov. Ak sa necítite OK, nemá zmysel púšťať sa do ťažkých debát. Inak sa skôr či neskôr môže stať, že svoju vnútornú frustráciu a nespokojnosť sami so sebou si vylejete na svojom partnerovi. A to aj v prípade, že on či ona vonkoncom nemôže za vašu mizernú náladu.

Tá jediná vec, po ktorej muži vo vzťahu skutočne túžia, je teda nenútiť ich do silených konverzácií vtedy, keď je evidentné, že na to jednoducho nemajú chuť. Ide pritom o pochopiteľnú vec, ktorú naozaj nie je až také náročné dodržiavať a hlavne – určite sa vám to oplatí, čo uvidíte na kvalite vášho vzťahu.

Ak sa budete riadiť týmto jednoduchým pravidlom, určite si obaja ušetríte kopec zbytočných konfliktov. A to je v dobrom vzťahu na nezaplatenie.

Pozri aj: 10+ mužov prezradilo, na čo myslia, keď svoju partnerku vidia nahú

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov