Nie je nič krajšie, ako sebavedomá žena.

Sebavedomie je jednou z najkrajších vecí, ktoré môže žena mať. Keď vidíte ženu, ktorá je silná, priama, cieľavedomá, ale hlavne sebaistá, vždy na tom niečo je. Akoby okolo nej lietali iskry a celý svet jej ležal pri nohách. A keď sa k tomu ešte nachvíľu usmeje, čas akoby sa úplne zastavil. Cesta k tomu, byť sebavedomou a silnou, je síce naozaj veľmi dlhá, no finálna destinácia určite stojí za všetko.

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je 9 vecí, ktoré nechýbajú žiadnej sebavedomej žene.

#1 Asertivita

Každá sebavedomá žena vám vždy všetko povie na rovinu, no bez toho, aby musela niekoho urážať, osočovať alebo ponížiť. Dokáže povedať pravdu aj bez toho, aby príliš ranila city ostatných. Nekoná totiž s horúcou hlavou. Všetko si radšej poriadne premyslí, bude rozvážna a zvolí vhodné slová, pretože vie, že slová majú obrovskú váhu a to, čo sa raz vyriekne, sa už nedá vrátiť späť.

#2 Podpora

Sebavedomá žena bude stáť za svojimi ľuďmi vždy – v šťastí či v nestačí, v čase úspechu či v čase pádu. Bude ich podporovať a pomáhať im na ceste za snami, pretože len tá najsilnejšia žena sa dokáže postaviť za ostatných.

#3 Určenie hraníc

Každá sebavedomá žena si uvedomuje, aké dôležité je vytvoriť si silné a trvácne hranice. Hranice, ktoré hovoria o tom, kde sú až ochotné zájsť. A vedzte, že ženy dokážu zniesť veľa, ale akonáhle niekto tieto hranice prekročí, potom už u nich nemá šancu.

#4 Presné ciele

Každá sebavedomá žena vie, čo chce – aj keď to tak niekedy nevyzerá. Má stanovené presné ciele a neoblomne si pôjde za svojím, nech ju to bude stáť čokoľvek. Je rozhodnutá dosiahnuť všetko, čo si zaumieni a beda tomu, kto sa jej postaví do cesty.

unsplash.com

#5 Nezávislosť

Sebavedomá žena je zároveň aj sebestačná. Naučila sa, ako podržať samú seba v ťažkých chvíľach, naučila sa, ako sa vynájsť v ťažkých situáciách, naučila sa samostatnosti a nezávislosti od kohokoľvek iného.

#6 Udržiavanie vzťahov

Žiadne sebavedomá žena zbytočne nevyvoláva konflikty, nehrá špinavé hry a nevyťahuje nič na ostatných. Nemá totiž za potrebu byť ničiteľkou vzťahov a nosičkou zlej, negatívnej nálady. Ona hrá vždy férovú hru a to aj vo svete, kde každý hrá podľa vlastných pravidiel.

#7 Dobrá energia

Sebavedomá žena je niekým, kto je nositeľom dobrej a pozitívnej energie. Či chcete alebo nie, keď ste pri nej, aj vy sa musíte naladiť na optimistickú vlnu a preto je to človek, okolo ktorého sa ľudia cítia príjemne. Keď ste s ňou, jednoducho sa nemôžete prestať usmievať.

#8 Silné a slabé stránky

Každá sebavedomá žena pozná, čo je jej silnou, a naopak, slabou stránkou. Vždy sa snaží na tých slabých pracovať, no taktiež rozvíja aj tie silné, aby sa ako človek posúvala stále ďalej smerom vpred.

#9 Ženské zbrane

Sebavedomá žena sa cíti dobre a sebavedomo vo svojom vlastnom tele. Je si plne vedomá všetkých svojich ženských zbraní, ktoré má k dispozícii a nebojí sa ich kedykoľvek použiť. Je divoká, šialená a plná vášne.

unsplash.com

Pozri aj: Toto je 8 prekvapení, ktoré milujú všetky ženy. Nikdy vás o ne však otvorene nepožiadajú

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov