Určite ste už počuli o alfa ženách a možno ste aj vy jednou z nich. Sú to krásne, silné, sebavedomé a ambiciózne ženy, ktoré si bez problémov vedia nájsť v dnešnom svete svoje miesto.A nie, nie sú to kariéristky ani muži v ženskom tele, ako sa môže na prvý pohľad zdať.

Aj silná žena je stále žena – nestráca nič zo svojej podstaty – má krehké vnútro, je citlivá a túži po láske. Naučila sa, že realita nefunguje ako rozprávky, no zároveň neprestala veriť, že aj v dnešnom svete je mnoho dobrých vecí. A či si to už prizná alebo nie, aj ona potrebuje svoju polovičku. Áno, máme na mysli chlapa. Dôvodov, prečo silná žena potrebuje muža, je hneď niekoľko.

Článok pokračuje pod videom ↓

Tu sú…

#1

Vo dvojici sa veci zvládajú ľahšie. Ak sa dajú dokopy dve silné a nezávislé osobnosti, môže vzniknúť skvelý pár. Byť si navzájom oporou, dávať a dostávať podporu a žiť s vedomím, že sa máte na koho spoľahnúť aj v tých najdôležitejších veciach, to vám priatelia väčšinou nenahradia a vy sami si to nedáte. Viete, ako sa hovorí; každý pilot potrebuje svojho kopilota.

Unsplash.com/Jen Palmer

#2

Každý potrebuje niekoho blízkeho. Môžeme to popierať, môžeme sa proti tomu búriť, no na tom, že my, ľudia, sme tvory spoločenské, nič nezmeníme. Vieme si užívať aj samotu, no len na určitý čas, pretože vydržať úplne bez kontaktu s inými nedokážeme. Tento zákon platí na všetkých.

Silné ženy to vedia a vedia aj to, že kamarátky sú skvelé, no niektoré veci sa s nimi riešiť nedajú. Aj pes či mačka sú skvelým liekom na osamelosť, no niekedy skrátka nestačia. Hoci nerady, no i silné ženy si musia priznať, že kdesi v hĺbke srdca túžia po láske a po niekom, kto im tú lásku dá.

#3

Sila nerovná sa samota. Je bežným stereotypom, že ľudia si silné ženy alebo silné osobnosti ako také predstavujú ako striktných individualistov, ktorí okolo seba nikoho nepotrebujú a iní ľudia ich nezaujímajú. Samozrejme, že je to omyl.

Silní ľudia vedia, aké je to prejsť si peklom a preto sa snažia pomáhať iným, vedia oceniť pevné priateľstvá a chvíle s tými najbližšími si vedia užiť. Vedia totiž, že ich sila spočíva aj v tých dvoch či troch najbližších osobách.

#4

Alfa ženy dobre vedia, že muži nie sú všetci rovnakí. Uvedomujú si, že popri tých sukničkároch, rojkoch a naničhodníkoch sa nájdu aj takí, ktorí za to stoja – gentlemani, muži s pevnými zásadami a jasným pohľadom na svet i na lásku. Stojí za to si na nich počkať a kvôli nim nezanevrieť na celé mužské pokolenie.

Unsplash.com/Toa Heftiba

#5

Ľudia sú stvorení pre lásku. Ako sme už spomínali, ani silné ženy nie sú výnimkou potvrdzujúce toto pravdilo. Niekedy však trvá dlho, kým svoju lásku nájdu a kým prebolia niektoré zranenia. Nemajme im pre to za zlé, že sa navonok tvária, že v lásku neveria.

#6

Možno ste už počuli alebo čítali vyznania párov, ktoré spolu vydržali niekoľko desaťročí. Vo väčšine z nich sa objaví zaujímavá informácia, že bez toho druhého by neboli tým, kým sú dnes, alebo že vďaka svojej polovičke sú lepším človekom. To je ďalším dôvodom, prečo alfa ženy potrebujú mať vedľa seba alfa chlapov. Nielenže to vo dvojici pôjde ľahšie, ale takto môžu byť jeden druhému inšpiráciou a zrkadlom.

#7

Za kým idete, keď máte problém, ktorý nedokážete vyriešiť? Za niekým z tých najbližších, že? Potrebujete iný pohľad na vec, iný názor a niekedy aj konštruktívnu kritiku. Tie vám môže dať len ten, kto vás dobre pozná. Kto iný by to mal byť, ak nie váš partner?

Unsplash.com/Mari Lezhava

#8

Aj nezávislé ženy majú zle dni, kedy sa cítia neschopné, zraniteľné a slabé. Vtedy skutočne potrebujú niekoho, kto im bude oporou. Kamarátky na to väčšinou nestačia a mužské náručie je predsa len príjemnejšie, ako sa túliť k domácemu maznáčikovi.

#9

Tak, ako ženy potrebujú mužov, tak isto potrebujú muži ženy. Naše svety sa prelínajú a hoci to dnešná doba popiera, najlepšie veci dokážeme vytvoriť, ak spolupracujeme. Žiaľ, nie vždy si to uvedomujeme a miesto toho, aby sme sa snažili jeden druhého milovať, myslíme viac sami na seba. Lenže v tom skutočná sila osobnosti nespočíva…

Pozri aj: Viete, aký je rozdiel medzi Alfa, Beta a Omega mužom?

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov