Photo by Andre Furtado from Pexels

Niektoré z nich vás určite prekvapia.

Kto z nás by nechcel dosiahnuť šťastie? Hľadáme ho všade a vo všetkom a pre množstvo ľudí je tou hlavnou prioritou. Niekomu sa podarí nájsť ho skôr, niekomu inému neskôr. Faktom ale je, že týchto 8 psychologických faktov vám s tým môže pomôcť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Zverejnil ich portál Spring a ide o výsledky 8 rôznych zaujímavých psychologických štúdií. 

#1 Istá štúdia dokázala, že rozhovory s novými ľuďmi, ktorých nepoznáme, nás robia šťastnejšími (aj keď sa takýmto situáciám podvedome vyhýbame). Nebráňte sa preto socializácii a aspoň raz za čas si vyjdite niekam, kde stretnete úplne nových ľudí. 

#2 Sociálne siete nie sú škodlivé pre každého, mali by sa im ale vyhýbať ľudia, ktorí až príliš lipnú na svojej reputácii či povesti. Takýmto ľuďom totiž môžu spôsobovať úzkosť. 

#3 Vedcom sa podarilo dokázať aj to, že osamelosť oslabuje imunitný systém. 

Photo by Samir Jammal from Pexels

#4 Ľudia, ktorí sú optimisticky naladení, žijú dlhšie ako ľudia, ktorí majú negatívne myšlienky. 

#5 Dávanie darčekov druhým nám robí radosť. Dokázalo sa, že to v našom mozgu aktivuje centrá odmeny a často nám to dokáže priniesť dokonca viac šťastia, ako keď niečo kúpime sami sebe. 

#6 Je to síce prekvapujúce, ale množstvo spánku ovplyvňuje, ako nás vnímajú druhí. Dokázalo sa totiž, že keď ho máme nedostatok, zanechávame horší dojem. 

#7 Už 10-minútová prechádzka v prírode stačí na to, aby ste sa cítili šťastnejšie. Deaktivuje totiž mozgové centrá zodpovedné za negatívne myšlienky, ktoré môžu viesť až k depresii. 

#8 Šťastie dokáže vyvolať aj to, keď sme na druhých ľudí milí. 

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov