Photo by Vlada Karpovich from Pexels

Na veľké zmeny sa vám jednoducho nechce pristúpiť.

Niektorí ľudia snívajú vo veľkom a za svojimi snami si aj bezkompromisne idú. Iní, naopak, tie sny možno aj majú, avšak aj tak sa cítia oveľa komfortnejšie, keď môžu sedieť v pohodlí svojho domova a v zóne svojho komfortu si vychutnávať ničím a nikým nerušený relax. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Patríte do tejto skupiny ľudí aj vy? Prezradí vám to týchto 7 znakov, ktoré popísal portál Thought Catalog. 

#1 Máte nejasnosti v tom, čo robíte

Niečo síce robíte, ale sami vlastne tak celkom neviete, čo. V ničom nejdete do hĺbky, pretože jednak sa vám nechce, a za ďalšie sa obávate toho, že druhí by vás súdili. 

#2 Máte  v sebe množstvo vnútorných konfliktov

Súperíte sami so sebou. Vidíte totiž svoj vlastný potenciál, ktorý je naozaj veľký, no na druhej strane sú veci, ktoré sú pre vás pohodlnejšie, ako jeho naplnenie. Sami so sebou tak zvádzate nepretržitý boj. 

#3 Viete, že dokážete viac ako ostatní

Pozeráte sa na úspechy iných a ste doslova frustrovaní. V tom, čo robia, totiž vidíte mnoho nedostatkov a viete, že sami by ste to dokázali lepšie. Problémom ale je, že sa k tomu nedokážete odhodlať. Chýba vám tá pravá motivácia. 

Photo by olia danilevich from Pexels

#4 Ste príliš unavení na nové veci

Problémom je a to, že činnosť, ktorej sa venujete, vás naplno vyčerpáva, a vy tak nemáte fyzickú ani mentálnu silu púšťať sa do niečoho nového. Kým ale tento začarovaný kruh nepretrhnete, nepohnete sa ďalej. 

#5 Nemáte pevne stanovené svoje priority

Prežívate zo dňa na deň a keď s vami niekto začne hovoriť o dlhodobých plánoch — či už súkromných alebo pracovných, doslova znervózniete. Je to presne preto, že sami nemáte stanovené, kam váš život smeruje. Vy ste ale tou jedinou osobou, ktorá to dokáže určiť. 

#6 Až príliš dbáte na mienku druhých

Bojíte sa naplno prejaviť svoj potenciál, pretože máte strach z toho, že iní vás budú súdiť. Faktom je, že budú — keď ste na očiach, ľudia vás budú vždy súdiť, a jednoducho neexistuje nič, čo by ste s tým dokázali spraviť. Musíte sa len naučiť, že ich názory sú pre vás bezpredmetné. 

#7 Máte úzkosť z úspechu

Na jednej strane túžite po jeho dosiahnutí, no na strane druhej viete, čo ho sprevádza, a že to nie je ľahké. Kvôli strachu tak radšej zotrvávate vo svojej komfortnej zóne. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov