Photo by Pablo Stanic on Unsplash

Máte vo svojom živote niekoho toxického?

Odísť je niekedy naozaj ťažké – predovšetkým v prípade, ak máte dotyčnú osobu radi, alebo voči nej máte nejaký pracovný či morálny záväzok. Ak je ale niekto toxický, nemôžete ho nechať doživotne ruinovať váš život.

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je 7 znakov, že je najvyšší čas, aby ste túto osobu vyhodili zo svojho života. Popísal ich portál Learning Mind.

#1 Len dávate, no nič nedostávate späť. Samozrejme nič by sme nemali robiť len preto, aby nám to bolo vrátené, no ak je v činnostiach dávanie/prijímanie evidentný nepomer, v poriadku to určite nie je. Tento človek vás len využíva. 

#2 Klame vám. Klamanie je jednou z najhorších vecí, ktoré vám niekto môže urobiť. Ak vám klame, jasne vám totiž dáva najavo, že mu za nič nestojíte, a že si vás ako človeka ani najmenej neváži. 

#3 Najšťastnejší ste, keď nie ste spolu. Takýmto toxickým človekom môže byť aj niekto, koho stretávate takmer denne. V tom prípade cítite, že šťastní ste iba v dni, kedy ho vôbec neuvidíte. 

#4 Vždy zo seba spraví obeť. Nech povie a spraví čokoľvek, vždy to dokáže otočiť tak, že svoju chybu si neprizná – práve naopak. Dočkáte sa akurát toho, že z vás spraví hlupáka, a seba postaví do role obete. 

Foto: unsplash

#5 Nerešpektuje vaše hranice. Každý z nás má nejaké hranice, za ktoré už nikoho nepúšťa. Tento človek ich však absolútne nerešpektuje a neustále ich prekračuje, dokonca aj keď mu poviete, že vám to je nepríjemné. 

#6 Robí z vás niekoho, kým nie ste. Pri interakcii s ním sa vám občas stane, že už extrémne vybuchnete alebo dostávate panický záchvat. Viete však, že toto nie ste vy. Pri ňom z vás ale vždy vypláva na povrch to úplne najhoršie. 

#7 Manipuluje vami. Tento človek spraví všetko preto, aby ste skákali presne tak, ako bude on pískať. Akonáhle to robiť odmietnete, vymyslí nejakú zákernú taktiku, ktorou vás prinúti opäť ho “poslúchať”. 

learningmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov