Foto: Photo by Daria Shevtsova from Pexels

Sebaláska a týchto 7 vecí ruka v ruke určite nejdú.

Mať zdravé sebavedomie je v dnešnom svete nesmierne dôležité, no bez sebalásky to jednoducho nepôjde. Ako ju však nadobudnúť? V prvom rade by ste sa mali určite vzdať robenia týchto 7 vecí. Ľudia, ktorí sa majú radi, ich totiž NIKDY nerobia.

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal ich portál Thought Catalog. 

#1 Nehovoria negatívne

Všetky naše myšlienky sa zhmotňujú do reality. Preto, ak chceme mať dobrý a spokojný život, negatívne ladené myšlienky doň určite nepatria. Úplne sa im vyhnúť sa, samozrejme, nedá, no môžeme ich regulovať a venovať im tak málo miesta a času, ako je len možné. 

#2 Nepredstierajú, že ich život je dokonalý

To, že sa nesťažujú a nesústredia na negatívne veci ani zďaleka neznamená, že ich život je dokonalý. Nie je, a ľudia, ktorí sa majú naozaj radi, to ani nepredstierajú. Vždy si dokážu priznať, že majú nejaké problémy, a na nič sa nehrajú. 

#3 Neporovnávajú sa

Človek, ktorý sa má rád, je so svojím životom spokojný, a rovnaký pocit dopraje naozaj každému. Vie, že akékoľvek porovnávanie sa nemá zmysel – práve naopak. Ľudia, ktorí majú neustále potrebu sa s niekým porovnávať, bývajú veľmi zatrpknutí, nešťastní a frustrovaní – a pritom úplne zbytočne. 

Photo by Roberto Nickson on Unsplash

#4 Nejdú s davom

Na život majú svoj vlastný názor a v žiadnom prípade sa neriadia tým, čo je predpísané spoločnosťou. Vedia, že práca od 9 do 5, manželstvo a 1 alebo 2 deti vám šťastie nezaručia, práve naopak. Idú si za tým, čo naozaj chcú – bez ohľadu na to, čo si o tom myslí spoločnosť. Ak na to práve majú chuť, pokojne sa vydajú na cestu okolo sveta karavanom. 

#5 Nezostávajú tam, kde si ich nevážia

Človek, ktorý sa má rád, veľmi dobre pozná svoju hodnotu, a práve preto nezostáva tam, kde mu nie je preukazovaný rešpekt. Či už teda ide o vzťah (partnerský, priateľský alebo rodinný) či o pracovnú oblasť, ak niekde nedostáva to, čo si zaslúži, jednoducho ide tam, kde to dostane. 

#6 Starajú sa o seba (doslova)

Nielen obrazne povedané, ale aj doslova vzaté. Starajú sa o svoje telo aj o svoju myseľ – pravidelne cvičia, starajú sa o svoju pleť, meditujú, jedia zdravé jedlo, veľa čítajú, berú výživové doplnky a podobne. Vedia, že čo do starostlivosti o seba vložia, to sa im mnohonásobne vráti. 

#7 Neboja sa toho, že sú “príliš”

Ľudia, ktorí nemajú problém so sebaláskou, niekedy môžu čeliť problému, že pre niektorých budú “príliš”. Príliš milí, príliš úspešní, príliš dobrí, atď. Ak sa však má niekto rád, nikdy sa nebude snažiť “stlmiť” svoje pozitívne vlastnosti len preto, aby zapadol. Radšej vyhľadá inú spoločnosť. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov